Op Oracle Open World in San Francisco werd er op gehamerd dat de softwaregigant zijn hele portfolio herwerkt en herschreven heeft op maat van de cloud, en dat nu zo goed als alle producten van Oracle in beide configuraties beschikbaar zijn : on prem én in de cloud.

Nu die reis in zekere zin is afgerond, en het bedrijf een flexibeler aanbod in de aanbieding heeft, bestaat het masterplan er niet enkel meer in om's werelds grootste bedrijven te begeleiden naar de wolk, maar ook om met een deels jonger salesteam achter kleinere klanten aan te gaan.

"Het is aan onze salesmensen om Oracle opnieuw te 'vermarkten' en om kleinere bedrijven en start-ups binnen te halen", vertelde ceo Mark Hurd in San Francisco. In die optiek moet de aankondiging van vandaag dan ook bekeken worden. Er worden niet enkel ervaren salesrotten gezocht, maar ook gemotiveerde jonkies voor wie cloud computing de normaalste zaak van de wereld is.

De 1.400 profielen waarnaar men op zoek is kunnen aan het werk gaan op zes locaties: Amsterdam, Dublin, Malaga, Praag, Caïro en Dublin. Om de nieuwkomers een uitvalsbasis te kunnen geven, worden er nieuwe cloud sales centres geopend in Amsterdam en in Caïro.

Support centers

De nieuwe aankondiging van Oracle komt slechts enkele maanden nadat duidelijk werd dat er ook heel wat Oracle-jobs verdwijnen op het Oude Continent. De Amerikaanse technologiegigant gaat immers het merendeel van zijn steunpunten voor klanten sluiten als een gevolg van een wereldwijde rationaliseringsoefening.

Daarbij zouden er enkel in Europa al zeker 1000 banen verloren gaan.

Op Oracle Open World in San Francisco werd er op gehamerd dat de softwaregigant zijn hele portfolio herwerkt en herschreven heeft op maat van de cloud, en dat nu zo goed als alle producten van Oracle in beide configuraties beschikbaar zijn : on prem én in de cloud.Nu die reis in zekere zin is afgerond, en het bedrijf een flexibeler aanbod in de aanbieding heeft, bestaat het masterplan er niet enkel meer in om's werelds grootste bedrijven te begeleiden naar de wolk, maar ook om met een deels jonger salesteam achter kleinere klanten aan te gaan."Het is aan onze salesmensen om Oracle opnieuw te 'vermarkten' en om kleinere bedrijven en start-ups binnen te halen", vertelde ceo Mark Hurd in San Francisco. In die optiek moet de aankondiging van vandaag dan ook bekeken worden. Er worden niet enkel ervaren salesrotten gezocht, maar ook gemotiveerde jonkies voor wie cloud computing de normaalste zaak van de wereld is. De 1.400 profielen waarnaar men op zoek is kunnen aan het werk gaan op zes locaties: Amsterdam, Dublin, Malaga, Praag, Caïro en Dublin. Om de nieuwkomers een uitvalsbasis te kunnen geven, worden er nieuwe cloud sales centres geopend in Amsterdam en in Caïro. Support centersDe nieuwe aankondiging van Oracle komt slechts enkele maanden nadat duidelijk werd dat er ook heel wat Oracle-jobs verdwijnen op het Oude Continent. De Amerikaanse technologiegigant gaat immers het merendeel van zijn steunpunten voor klanten sluiten als een gevolg van een wereldwijde rationaliseringsoefening. Daarbij zouden er enkel in Europa al zeker 1000 banen verloren gaan.