De Lenovo Ideapad Y700-17ISK laptop heeft dezelfde 6de generatie Core i7 cpu, ssd/hdd opslagconfiguratie en 1080p ips-scherm als de eerder geteste HP Omen 17-w010nd laptop, maar met 16 GB is het werkgeheugen iets ruimer bemeten.

Uitrusting

Gpu is een 'mid-range' GeForce 960M met 4 GB eigen vram. In vergelijking met de iets duurdere GeForce 965M gpu in de HP Omen presteert die trager in de high-res en DX12 gaming-benchmarks, maar sneller in de low-res en DX11 testen.

Nvidia G-Sync is in tegenstelling tot bij de HP Omen afwezig.

Deze desktopvervanger is 2,8 cm dik en heeft daarmee een verhoudingsgewijs erg plat chassis, in elk geval platter dan dat van de HP Omen.

Het design oogt slank, mede dankzij de schuin aflopende randen waarin achteraan de !JBL-stereospeakers verwerkt zijn. Maar met een gewicht van 3,5 kg kan deze laptop zijn ware aard van desktopvervanger niet ontkennen. Bovendien is hij enkele centimeters dieper dan de HP Omen.

In het platte chassis was geen plaats meer voor een optische drive.

Praktijk

De antracietkleurige kast heeft donkerrode kleuraccenten en bestaat vooral uit kunststof. De schermklep, die het vrijwel randloze scherm beschermt, is wel van geborsteld metaal.

Het chassis lijkt erg stevig. Niets wiebelt en alles is perfect afgewerkt.

De rode achtergrondverlichting van het toetsenbord dien je expliciet in te schakelen via een toetsencombinatie. Er zijn twee helderheidsinstellingen.

Het grote toetsenbord heeft een goede aanslag, maar Enter-toets en spatiebalk zijn redelijk klein. De !JBL-speakers produceren een krachtig en helder geluid.

Gedetailleerde specs en prestaties

MerkLenovo
TypeIdeapad Y700-17ISK
Oordeel***
Gemiddelde prijs1390
Garantie2 jaar
Vooraf geïnstalleerde softwareDolby Audio, Get Office, Lenovo Photo Master, Lenovo Stagelight, Lenovo PowerDVD, Lenovo Productdemo, Lenovo REACHit, Lenovo Companion, Lenovo ID, Lenovo Settings, McAfee LiveSafe, Nvidia GeForce Experience, OnePlay Gaming, Realtek HD Audio Manager, Twitter
ProcessorIntel Core i7-6700HQ
Geïnstalleerd werkgeheugen16 GB
Maximale geheugencapaciteit32 GB
Type ramDDR4-2133
Schermdiagonaal17,3 inch (1920 x 1080)
Grafische chipsetGeforce GTX 960M
Videogeheugen (vram)4GB DDR5 VRAM (Nivdia)
Nvidia G-Sync ondersteuningNeen
Opslagcapaciteit128 GB ssd + 1 TB hdd
Optisch stationExterne optie
AudioRealtek HD, JBL speakers, Dolby Home Theater
Usb 3 poorten2
Usb 3.1 type-c poorten0
Hdmi-aansluitingen1
DisplayPort-aansluitingen0
DraadloosWiFi 802.11ac + Bluetooth 4.0 + LE (Intel AC 8260)
EthernetGigabit Ethernet (Realtek)
Cryptografische beveiligingschiptpm 2.0
ToetsenbordRed LED Backlit with 2 Level Brightness Control
Afmetingen (b x d x h)423 x 305 x 28 mm
Gewicht3,5 kg
Futuremark PCMark 8 Home Accelerated Score3399
Futuremark PCMark 8 Work Accelerated Score4383
Futuremark PCMark 8 Creative Accelerated Score4714
Futuremark PCMark 8 Storage resultaat (schijf C:)188,59 MB/s
Futuremark 3DMark Professional Cloud Gate Score (DX10)17161
Futuremark 3DMark Professional Sky Diver Score (DX11 'mainstream')13560
Futuremark 3DMark Professional Fire Strike Score (DX11 'high-end')4083
Futuremark 3DMark Professional Time Spy Score (DX12)1409
Futuremark 3DMark Fire Strike Stress Test (DX11) 'frame stability' (97% nodig om te slagen)98,50%
Futuremark 3DMark Fire Strike Stress Test (DX12) 'frame stability' (97% nodig om te slagen)99,90%
Futuremark PCMark 8 Home Accelerated Autonomie resultaat158 m
Futuremark PCMark 8 Work Accelerated Autonomie resultaat209 m
Maximaal gemeten stroomverbruik151 W

Conclusie

De Lenovo Ideapad Y700-17ISK is mooi afgewerkt. Het toetsenbord is van zeer goede kwaliteit. Positief zijn we ook over de geluidskwaliteit. Ook deze laptop is zeker geschikt om een desktop-pc te vervangen. Een "laptop" is het evenwel niet, daarvoor is het apparaat te zwaar en gaat de batterij niet lang genoeg mee. Minpunten zijn het gebrek aan een intern optisch station en het eerder beperkt aantal poorten. Maar in verhouding tot zijn prijs zijn zowel de prestaties als de uitrusting meer dan behoorlijk.

Prijs: 1.390 euro

Bron: www.diskidee.be

De Lenovo Ideapad Y700-17ISK laptop heeft dezelfde 6de generatie Core i7 cpu, ssd/hdd opslagconfiguratie en 1080p ips-scherm als de eerder geteste HP Omen 17-w010nd laptop, maar met 16 GB is het werkgeheugen iets ruimer bemeten.UitrustingGpu is een 'mid-range' GeForce 960M met 4 GB eigen vram. In vergelijking met de iets duurdere GeForce 965M gpu in de HP Omen presteert die trager in de high-res en DX12 gaming-benchmarks, maar sneller in de low-res en DX11 testen.Nvidia G-Sync is in tegenstelling tot bij de HP Omen afwezig.Deze desktopvervanger is 2,8 cm dik en heeft daarmee een verhoudingsgewijs erg plat chassis, in elk geval platter dan dat van de HP Omen.Het design oogt slank, mede dankzij de schuin aflopende randen waarin achteraan de !JBL-stereospeakers verwerkt zijn. Maar met een gewicht van 3,5 kg kan deze laptop zijn ware aard van desktopvervanger niet ontkennen. Bovendien is hij enkele centimeters dieper dan de HP Omen.In het platte chassis was geen plaats meer voor een optische drive.PraktijkDe antracietkleurige kast heeft donkerrode kleuraccenten en bestaat vooral uit kunststof. De schermklep, die het vrijwel randloze scherm beschermt, is wel van geborsteld metaal.Het chassis lijkt erg stevig. Niets wiebelt en alles is perfect afgewerkt.De rode achtergrondverlichting van het toetsenbord dien je expliciet in te schakelen via een toetsencombinatie. Er zijn twee helderheidsinstellingen.Het grote toetsenbord heeft een goede aanslag, maar Enter-toets en spatiebalk zijn redelijk klein. De !JBL-speakers produceren een krachtig en helder geluid.Gedetailleerde specs en prestatiesConclusieDe Lenovo Ideapad Y700-17ISK is mooi afgewerkt. Het toetsenbord is van zeer goede kwaliteit. Positief zijn we ook over de geluidskwaliteit. Ook deze laptop is zeker geschikt om een desktop-pc te vervangen. Een "laptop" is het evenwel niet, daarvoor is het apparaat te zwaar en gaat de batterij niet lang genoeg mee. Minpunten zijn het gebrek aan een intern optisch station en het eerder beperkt aantal poorten. Maar in verhouding tot zijn prijs zijn zowel de prestaties als de uitrusting meer dan behoorlijk.Prijs: 1.390 euroBron: www.diskidee.be