Review: desktopvervanger is ook geschikt voor gaming

14/02/17 om 08:46 - Bijgewerkt om 08:42

Bron: Datanews

De Ideapad Y700 laptop van Lenovo is verkrijgbaar in 15- en 17-inch versies en met verschillende opties inzake grafische kaarten en opslag. Wij testten de 17-inch Ideapad Y700-17ISK met Nvidia GeForce gpu die als grote desktopvervanger ook geschikt is voor gaming.

Review: desktopvervanger is ook geschikt voor gaming

Lenovo Ideapad Y700-17ISK © Lenovo

De Lenovo Ideapad Y700-17ISK laptop heeft dezelfde 6de generatie Core i7 cpu, ssd/hdd opslagconfiguratie en 1080p ips-scherm als de eerder geteste HP Omen 17-w010nd laptop, maar met 16 GB is het werkgeheugen iets ruimer bemeten.

Uitrusting

Gpu is een 'mid-range' GeForce 960M met 4 GB eigen vram. In vergelijking met de iets duurdere GeForce 965M gpu in de HP Omen presteert die trager in de high-res en DX12 gaming-benchmarks, maar sneller in de low-res en DX11 testen.

Nvidia G-Sync is in tegenstelling tot bij de HP Omen afwezig.

Deze desktopvervanger is 2,8 cm dik en heeft daarmee een verhoudingsgewijs erg plat chassis, in elk geval platter dan dat van de HP Omen.

Het design oogt slank, mede dankzij de schuin aflopende randen waarin achteraan de !JBL-stereospeakers verwerkt zijn. Maar met een gewicht van 3,5 kg kan deze laptop zijn ware aard van desktopvervanger niet ontkennen. Bovendien is hij enkele centimeters dieper dan de HP Omen.

In het platte chassis was geen plaats meer voor een optische drive.

Praktijk

De antracietkleurige kast heeft donkerrode kleuraccenten en bestaat vooral uit kunststof. De schermklep, die het vrijwel randloze scherm beschermt, is wel van geborsteld metaal.

Het chassis lijkt erg stevig. Niets wiebelt en alles is perfect afgewerkt.

De rode achtergrondverlichting van het toetsenbord dien je expliciet in te schakelen via een toetsencombinatie. Er zijn twee helderheidsinstellingen.

Het grote toetsenbord heeft een goede aanslag, maar Enter-toets en spatiebalk zijn redelijk klein. De !JBL-speakers produceren een krachtig en helder geluid.

Gedetailleerde specs en prestaties

Conclusie

De Lenovo Ideapad Y700-17ISK is mooi afgewerkt. Het toetsenbord is van zeer goede kwaliteit. Positief zijn we ook over de geluidskwaliteit. Ook deze laptop is zeker geschikt om een desktop-pc te vervangen. Een "laptop" is het evenwel niet, daarvoor is het apparaat te zwaar en gaat de batterij niet lang genoeg mee. Minpunten zijn het gebrek aan een intern optisch station en het eerder beperkt aantal poorten. Maar in verhouding tot zijn prijs zijn zowel de prestaties als de uitrusting meer dan behoorlijk.

Prijs: 1.390 euro

Bron: www.diskidee.be

Onze partners