Een animatiefilm als Toy Story 4 in een paar klikken omzetten naar een VR-ervaring. Dat is de droom die PresenZ mogelijk maakt. Geen wonder dus dat de Belgische start-up luid op de poorten van Hollywood staat te kloppen, en daar kijkt men maar wat geïnteresseerd naar hun technologie.

Allemaal interessant, die data die je via de sensoren van het Internet of Things kunt capteren. Maar je hebt wel minstens twee informaticadiploma's nodig om ermee aan de slag te kunnen. Met de hardware van de Gentse start-up Crodeon wordt het een stuk gemakkelijker.

Het Aalsterse softwarebedrijf Chili Publish haalt 3 miljoen extra kapitaal op. PMV is de nieuwe hoofdinvesteerder in de derde grote kapitaalsronde voor het bedrijf dat gespecialiseerde grafische software aanbiedt.

De Duitse start-up Lilium heeft 35 miljoen dollar binnengehaald van investeerder Baillie Gifford & Co. en is daarmee getransformeerd tot een 'unicorn' die meer dan een miljard dollar waard is, meldt Bloomberg. Lilium maakt een volledig elektrische vliegende taxi die verticaal kan opstijgen.

Er zijn weinig plekken conservatiever dan de verzekeringswereld. Om ook daar de digitalisering op gang te krijgen, ontwikkelde de Brusselse start-up Qover een zogeheten 'Open API' om, met een minimaal aantal muisclicks, online verzekeringen te verkopen.

Securitybedrijf Phished haalt een miljoen euro op. Daarmee wil het bedrijf haar personeelsbestand opbouwen en de buurlanden veroveren.

Data News Jobs