TP Vision, de vroegere televisiefabriek van Philips die ondertussen in Taiwanese handen is, verhuisde in 2014 van Brugge naar het Technologiepark in Zwijnaarde.

"Een normale bedrijfsvoering kan je dit niet noemen", zegt Swat Clerinx (LBC) in een eerste reactie. "Er werd geïnvesteerd in de vestiging in Zwijnaarde, maar het personeel heeft het voorbije anderhalf jaar knowhow en technologie minutieus overgedragen."

De vakbond zegt daarover meer duidelijkheid te eisen van de directie. Het personeel merkt ook op dat TP Vision gebruik maakte van allerlei mogelijkheden van ondersteuning en subsidies voor de vestiging in Zwijnaarde. De bonden zullen later uitgebreider reageren.

Bij TP Vision wil men voorlopig niet veel zeggen over het nieuws, al laat het bedrijf weten dat het zijn wereldwijde R&D-sites gaat consolideren "om zo zijn operationele efficiëntie te verbeteren, om tot betere financiële resultaten te kunnen komen."

Tussen de lijnen lezen we dat in er Gent enkel een 'engineering support team' zal overblijven. De R&D-capaciteit zou grotendeels verloren gaan.

Begin 2014, enkele maanden voor de verhuis naar Zwijnaarde, werden er al eens 135 banen geschrapt toen TP Vison een groot deel van de Belgische activiteiten naar Azië verkaste.

(FT, Belga)

TP Vision, de vroegere televisiefabriek van Philips die ondertussen in Taiwanese handen is, verhuisde in 2014 van Brugge naar het Technologiepark in Zwijnaarde. "Een normale bedrijfsvoering kan je dit niet noemen", zegt Swat Clerinx (LBC) in een eerste reactie. "Er werd geïnvesteerd in de vestiging in Zwijnaarde, maar het personeel heeft het voorbije anderhalf jaar knowhow en technologie minutieus overgedragen." De vakbond zegt daarover meer duidelijkheid te eisen van de directie. Het personeel merkt ook op dat TP Vision gebruik maakte van allerlei mogelijkheden van ondersteuning en subsidies voor de vestiging in Zwijnaarde. De bonden zullen later uitgebreider reageren.Bij TP Vision wil men voorlopig niet veel zeggen over het nieuws, al laat het bedrijf weten dat het zijn wereldwijde R&D-sites gaat consolideren "om zo zijn operationele efficiëntie te verbeteren, om tot betere financiële resultaten te kunnen komen."Tussen de lijnen lezen we dat in er Gent enkel een 'engineering support team' zal overblijven. De R&D-capaciteit zou grotendeels verloren gaan. Begin 2014, enkele maanden voor de verhuis naar Zwijnaarde, werden er al eens 135 banen geschrapt toen TP Vison een groot deel van de Belgische activiteiten naar Azië verkaste.(FT, Belga)