Taxi-app Uber neemt de start-up Otto over. Dat bedrijf, dat pas sinds dit jaar bestaat, houdt zich bezig met zelfrijdende auto's en richtte zich daarbij in het bijzonder op hardware om bestaande vrachtwagens zelfrijdend te maken. Hoeveel Uber voor Otto heeft betaald, is niet bekendgemaakt.

Otto's oprichter Anthony Levandowski krijgt binnen Uber alle projecten rond zelfrijdende voertuigen onder zijn hoede. Levandowski werkte eerder bij Google. Voor Otto trok hij oud-collega's, maar ook oud-werknemers van onder meer Tesla en Apple aan.

Uber maakte donderdag bekend samen met Volvo zelfrijdende auto's in Pittsburgh op de weg te brengen. Voorlopig zit daarin nog wel een chauffeur achter het stuur.

Taxi-app Uber neemt de start-up Otto over. Dat bedrijf, dat pas sinds dit jaar bestaat, houdt zich bezig met zelfrijdende auto's en richtte zich daarbij in het bijzonder op hardware om bestaande vrachtwagens zelfrijdend te maken. Hoeveel Uber voor Otto heeft betaald, is niet bekendgemaakt.Otto's oprichter Anthony Levandowski krijgt binnen Uber alle projecten rond zelfrijdende voertuigen onder zijn hoede. Levandowski werkte eerder bij Google. Voor Otto trok hij oud-collega's, maar ook oud-werknemers van onder meer Tesla en Apple aan.Uber maakte donderdag bekend samen met Volvo zelfrijdende auto's in Pittsburgh op de weg te brengen. Voorlopig zit daarin nog wel een chauffeur achter het stuur.