FreshBooks

Het Canadese FreshBooks is allicht het populairste cloud-softwarepakket voor facturatie en timetracking. Net zoals bij Invoicedonkey kunnen er facturen opgesteld en verstuurd worden (via e-mail of postdienst), krijg je een overzicht van betalingen en uitgaven, en kan je al je contacten importeren. Wat de concurrerende tools dan weer niet kunnen, is het uploaden van documenten naar een ‘gemeenschappelijke ruimte’ in de cloud waar zowel klant als werkgever samen aan hetzelfde document kunnen sleutelen. Ook de uitgebreide project management mogelijkheden van FreshBooks vallen in de smaak, net als de ondersteuning van verschillende talen en valuta’s (FreshBooks accepteert momenteel al betalingen via PayPal en kredietkaarten), en de erg goede mobiele site. Nadeel is misschien dat FreshBooks vooral gericht is op de Amerikaanse markt.

TradeShift

Het Deense TradeShift is evenveel een facturatiepakket als een sociaal netwerk. Zoals bij Facebook en Twitter, kan je op TradeShift statusupdates posten en delen met je contacten. Het grote voordeel van TradeShift is dat het een volledig gratis toepassing betreft, en dat klanten en werkgevers op een vlotte en leuke manier in contact kunnen blijven met elkaar. Minpunt is dat de mogelijkheid ontbreekt om papieren facturen te versturen, en dat TradeShift een wel erg rudimentair pakket blijft, al brengt de lancering van een applicatiewinkel daar wel stilaan verandering in. Via die appstore kunnen business toepassingen worden gedownload, bijvoorbeeld om de kredietstatus bij te houden, de boekhouding te organiseren of aan timetracking te doen. Het Belgische Babelway heeft enkele dagen geleden trouwens een integratietoepassing uitgebracht in de applicatiewinkel (zie volgende pagina).

TradeShift is ook beschikbaar in het Nederlands. Tot de voornaamste klanten behoren de Franse en de Ierse overheid.

Paymo

Paymo is een jong bedrijfje uit Roemenië dat één van de meest complete pakketten voor facturatie, timetracking en project management heeft gebouwd so far. De applicatie, die zowel online als offline dienst kan doen, maakt het erg eenvoudig om gepresteerde uren te registreren door het gebruik van een ‘stopwatch’. Facturen zijn altijd gebaseerd op die data. De prestatierapporten, die erg gedetailleerd zijn, worden samen met de factuur naar de opdrachtgever gestuurd, en de toepassing maakt een mooi visueel overzicht van de gepresteerde tijd per opdracht. Paymo ondersteunt verschillende valuta, en verstuurt facturen in pdf-formaat. Externe ontwikkelaars kunnen via de api applicaties bouwen die aan Paymo gelinkt kunnen worden, en voor freelancers die niet meer dan 3 facturen per maand versturen is de applicatie gratis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content