Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

A10 Networks werd opgericht in 2004 en kent een supersnelle groei, die meer bepaald wordt gestimuleerd door de migratie naar ipv6. Over 12 tot 18 maanden stapt het bedrijf naar de beurs.

Het A10 Networks aanbod omvat ook cloud- en virtualisatieoplossingen (als concurrentie op Citrix en F5), en oplossingen om applicaties te versnellen en om de belasting van servers in evenwicht te brengen op basis van software of hardware (tegenover Citrix, F5 en Radware), dit alles met een gemeenschappelijk platform dat de naam Acos kreeg (Advanced Core Operating System). Maar A10 Networks mikt ook op de migratie van ipv4 naar ipv6 met zijn AX Series applicaties. “De migratie naar ipv6 zal zowel een impact hebben op de dienstverleners als op de ondernemingen en de eindgebruikers, denkt Todd Kleppe, senior director of worldwide operations. Maar ipv6 vraagt een volledige communicatieketen.” Het bedrijf onder leiding van Lee Chen, de zoveelste ondernemer uit Silicon Valley (in een van de volgende nummers stellen we hem gedetailleerd voor) verkoopt dan ook een volledig gamma intelligente appliances van het type ‘edge device’, bedoeld voor service providers. Het biedt oplossingen inzake dual stack, encapsulatie en overdracht in functie van het doelnetwerk, terwijl de ondernemingen tools krijgen aangeboden voor load balancing, de overstap van ipv4 naar ipv6 en native transfer van ipv4 naar ipv6. Bovendien steunt Acos op een originele 64-bits architectuur.

A10 Networks boekt winst sinds het 1ste kwartaal van 2010 en groeide 16 kwartalen op rij. Zijn personeel steeg op één jaar van 170 naar ongeveer 300 medewerkers, en het bedrijf genoot sinds 2008 van een financiering van om en bij de 40 miljoen dollar. “We hebben onze inkomsten op een jaar tijd verdubbeld”, aldus Kelly LeBlanc, senior director of worldwide marketing. “En we verkopen 800 tot 900 toestellen per kwartaal voor een geïnstalleerde basis van 6.000 appliances bij 1.300 klanten.”

Het bedrijf bereidt zich al voor op een volgende stap, want Lee Chen zegt dat ze over 12 tot 18 maanden naar de beurs stappen (IPO). “Sinds anderhalf jaar hebben we een positieve cashflow en we hebben dus niet dringend cash nodig”, vertrouwt hij ons toe, maar hij koestert wel argwaan voor investeerders.

“In 2011 kwam 25% van onze inkomsten van ipv6, tegenover bijna niets in 2010”, gaat Chen verder, die schat dat de markt “over 3 tot 4 jaar goed zal zijn voor enkele miljarden dollars.”

Marc Husquinet

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content