“Ik ben de vrouw die jij zoekt.”

Ik zet mijn bril af, buig voorover naar mijn computer, en lees opnieuw. “Ik ben de vrouw die jij zoekt.” Dat is de titel van een mail die mij net gezonden werd door Claudia@Pandora.be.

Ik ben sprakeloos van verbazing. Wie mag dat wel wezen ? Claudia@Pandora.be ?

Zoiets zet mij aan het dromen, zeker op een landerige namiddag wanneer ik niet veel om handen heb. Zou dit de vrouw zijn waar in heel mijn leven naar op zoek ben geweest ? Pas op, ik ben gelukkig met ons Monique, als ze niet teveel geld opdoet. Maar zou dit mijn mythische Beatrice zijn, mijn ultieme Ophelia, de zielsverwant die mijn wonden balsemt en mijn moede hoofd in haar schoot neemt en zachtjes streel ?. Of is het de langbenige en goudgele Claudia Schiffer, die ongehavend uit een gecrashte Xsara opduikt, haar lucratieve reclamecontract met Citroën verscheurt en als een gezwinde hinde naar mij toehuppelt, om nooit meer van mijn zijde te wijken ?

Die ‘jij’ klinkt zo bekend, zo familiair, als van iemand die mij al jaren kent. En dan dat mail-adres : pandora. Dat belooft. Als die haar doos opengetrokken wordt, dan zullen we nog eens iets meemaken. Of wacht eens even. Is dit van een escortebureau, een soort cyberbordeel dat zo klanten probeert te werven ?

Het zweet breekt mij uit. Met trillende hand pak ik mijn muis weer vast, en ik klik op dat verbijsterende zinnetje.

Het mailvenstertje floept open, en dit is wat Claudia mij schrijft :

“Geachte Heer Huydevetters,

Ik ben een grote fan van U. Al een jaar lang lees ik uw stukjes in Data News, en iedere keer zeg ik tegen mezelf : Claudia, het moet heerlijk om voor die mijnheer Huydevetters te werken. Het is nu pas dat ik de moed bijeengeraapt heb om bij U te solliciteren, en hoe meer ik er over nadenk, hoe meer ik ervan overtuigd ben dat ik de vrouw ben die u zoekt.

Ik heb tien jaar ervaring in de executive search. Eerst heb ik wat campus recruitment gedaan voor een bedrijfje dat nu niet meer bestaat, dan was ik researcher en teleprospecteur bij Claude Vandenberge & Partners, en nu werk ik sinds vier jaar als senior consultant bij Ruyslinck & Zwagerman, wat verderop aan de Louizalaan.

Wat mij zo aantrekt aan u, mijnheer Huydevetters, is die oprecht menselijke kant. Dat is zo zeldzaam geworden in onze sector. Mijn collega’s bij Ruyslinck & Zwagerman beschouwen de kandidaten als handelswaar, als verkoopbaar vee. Dat stuit mij zo tegen de borst.

Ik heb een klantenlijst, een databestand en een netwerk waar U van omver zal vallen. Ik doe uw zakencijfer zo met 2 miljoen toenemen. Maar dat is eigenlijk niet zo belangrijk, mijnheer Huydevetters. Het gaat om ethiek en menselijk handelen. Daar gaan we mekaar perfect in aanvoelen.

Uw Claudia de Crayencour

Belt u mij op mijn mobieltje ? 0456/57.40.27″

Potverdorie. Dat is me wat. Ademloos heb ik deze brief gelezen. Ik wis het parelende zweet van mijn voorhoofd af. Dit is een droom. Ik lees hem opnieuw, heel langzaam, om geen woord te missen, om elke nuance te vatten. Ja, dit is de vrouw die ik moet hebben. Ik wist niet dat ik ze aan het zoeken was, maar ik ben verrukt dat ik ze gevonden heb. Claudia de Crayencour. Wat een naam. Wat een vrouw.

Ik ben in alle staten, en grijp naar mijn telefoon, druk het nummer in, en wacht met kloppend hart op het overgaan van de toon.

Een doorrookte mannenstem zegt : “Met Claudia.”

Mijn hart houdt op met kloppen. Mijn adem stokt in mijn keel.

“PC, zijde gij het, jong ?” Nauwelijks verhuld leedvermaak klinkt door in de bekende stem.

Het is Louis Steegmans godverdomme.

“Nu heb ik u toch liggen gehad, hé vriend.”

Ik hap naar adem en kan nog steeds niks zeggen.

“Ik zal er maar niks van aan Monique vertellen, zekerst.” Hij barst in een duivels gelach uit.

“Dat lapt ge mij geen tweede keer, Louis.” Ik heb eindelijk mijn stem teruggekregen.

“Het was een schone droom, hé vriend. Jammer dat hij zo kort duurde.”

Ik smijt de hoorn neer, ik kijk nog eens vertwijfeld naar Claudia@Pandora.be, en klik op Verwijderen. Het was mooi zolang het duurde. Daar moet ik Louis dan toch dankbaar voor zijn.

DOOR JAN FLAMEND

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content