Dirk Peeters wordt tijdelijk cto van Easynet. Hij combineert de opdracht met zijn huidige functie van managing director Northern Europe. Peeters neemt daarmee de functies over van Justin Fielder die om persoonlijke redenen het bedrijf verlaat. Peeters heeft een achtergrond in het leiden van engineering-afdelingen, onder meer bij Alcatel, en heeft ook ervaring met product management, onder meer bij de b2b-afdeling van Telenet.

De functiewissel werd al begin augustus doorgevoerd. Daarbij is het is niet de bedoeling dat Peeters enkel de stoel warm houdt voor zijn opvolger. “Het is wel degelijk de bedoeling dat er een aantal dingen worden opgestart”, zegt Peeters. “Sinds mei hebben we een nieuwe ceo die zijn eigen accenten legt en het is de bedoeling om in die richting dingen door te voeren en de portfolio beter te aligneren.” Peeters werkt als managing director Northern Europe doorgaans twee dagen per week vanuit België en drie dagen vanuit Amsterdam. Voor zijn extra functie blijft dat hetzelfde, al zal hij nu wat vaker naar het hoofdkantoor in Londen afreizen.

Hoe lang hij cto blijft is nog niet bekend. Easynet is nog niet begonnen met de zoektocht naar een opvolger.

Jan Callewaert legt zijn ceo-functie neer bij Option. De oprichter van het bedrijf wordt opgevolgd door Frank Deschuytere. Callewaert richtte Option op in 1986 en was sindsdien ceo van het bedrijf. Met onmiddellijke ingang zet hij nu een stap opzij ten voordele van Deschuytere die tot voor kort ceo van Xeikon was. Wel blijft Callewaert actief binnen het bedrijf en blijft hij uitvoerend voorzitter. Deschuytere moet Option succesvoller maken in de groeiende m2m-markt. Hij begon zijn carrière bij Agfa-Gevaert in 1989. In 1999 verhuisde hij naar Xeikon om een jaar later naar OTN Systems over te stappen waar hij vp r&d & service werd. In 2013 keerde hij terug naar Xeikon als ceo waar hij tot september aanbleef. Het is de bedoeling dat Deschuytere zich zal focussen op het dagelijks management terwijl Callewaert de overkoepelde strategische koers voor zijn rekening samen met investor relations. Daarnaast zal hij zijn netwerk van spelers en partners aanspreken. Callewaert investeerde dit jaar nog een flink bedrag in Option. De draadloze specialist haalde in maart negen miljoen euro op, waarvan vijf miljoen van de oprichter zelf.

Violin Memory, specialist in flashopslag, heeft Martin Van Roon aangesteld als directeur voor de Benelux. De flashopslagspecialist wil hiermee aantonen dat het zijn positie wil verbeteren in Europa. Als Beneluxdirecteur zal Van Roon verantwoordelijk zijn voor het opzetten van een distributienetwerk. Martin Van Roon heeft een solide ervaring in de verkoop van technologische producten met verschillende functies binnen de Benelux. Hij vervoegt Violin nadat hij bijna acht jaar voor CommVault werkte waar hij actief betrokken was bij de uitbouw van ADIC, OpenWave en IMS in sterk concurrentiële markten. Van Roon maakte de overstap in augustus en werkt vanuit Nederland. Vorig jaar nam het bedrijf nog Jan Vleminckx, ex-NetApp, in dienst als sales manager specifiek voor de Belgisch-Luxemburgse markt.

Partner Content