AIRMAGNET ENTERPRISE Draadloze detectie en preventie

TEST VERSCHENEN IN DATA NEWS NR. 8 VAN 30 APRIL

Draadloze netwerken worden beveiligd via toegangscontrole, inbraakdetectie (wids) en inbraakpreventie (wips). AirMagnet werd in 2009 overgenomen door Fluke Networks. AirMagnet Enterprise is hun meest omvangrijke bedrijfsbeveiligingsoplossing voor draadloze netwerken. Het bestaat uit drie componenten: sensoren, servers en applicaties. Als u het onderste uit de kan wenst in verband met detectie en preventie van beveiligingsinbreuken binnen uw draadloze netwerk(en), dan biedt AirMagnet Enterprise u dat zeker en vast… voor een prijs.

Producent: AirMagnet, www.airmagnet.com

Leverancier Benelux: TrueCom, www.truecom.com

ASTARO SECURITY GATEWAY 7.500 Slotgracht rond netwerk

TEST VERSCHENEN IN DATA NEWS NR. 2 VAN 29 JANUARI

Het Amerikaans-Duitse bedrijf Astaro is gespecialiseerd in internetbeveiliging. Daar hoort ook een utm bij: de Astaro Security Gateway. Interessant is dat u die ook in een software- en zelfs virtuele variant kunt krijgen, naast de gebruikelijke hardware appliance. Dit is een erg interessante en functioneel zeer rijk uitgeruste utm. Dat hij ook virtueel kan draaien vinden we een groot pluspunt. Ons enig punt van kritiek is, dat we gigabitpoorten toch wel graag bij de lagere licenties hadden gezien. De Astaro utm hield al onze inbraakpogingen tegen. De spamfiltertest leverde een uitstekend resultaat op. Prijs en prestaties van deze oplossing zijn met elkaar in evenwicht. ASG is in november van dit jaar geüpgraded naar versie 7.508. Naast bug-updates bevat de nieuwe release een verbeterde IPS, scanning voor uitgaande spam en een nieuwe Wireless Security module.

Producent en leverancier: Astaro Benelux, www.astaro.com

CONTACT OFFICE Virtueel kantoor in de cloud

TEST VERSCHENEN IN DATA NEWS NR. 14 VAN 3 SEPTEMBER

ContactOffice komt uit België, maar werkt internationaal. Het bedrijf is sinds 1999 met gehoste kantoordiensten bezig. ContactOffice biedt een verrassend volledig pakket van kantoordiensten in de cloud die we kunnen onderverdelen in een aantal hoofdrubrieken: berichten, agenda’s, fora, documenten en groepen. U kunt uw eigen kantoorsoftware gebruiken, of kiezen voor de online software van ContactOffice zelf. Over de beveiliging hoeft u zich geen zorgen te maken, dankzij de constante spam- en malwarefiltering. Mocht u Google Apps Premier overwegen, kijk dan zeker eerst eens naar deze volwassen oplossing van eigen bodem. ContactOffice is eenvoudiger en zeker niet duurder als u met alles rekening houdt.

Producent & Leverancier: ContactOffice Group NV, www.contactoffice.be

ESCAUX NET.PBX Telefonie nieuwe stijl

TEST VERSCHENEN IN DIT NUMMER

In de bedrijfswereld is men vaak niet zo tuk op een hosted oplossing voor het ip-telefoniesysteem. Ook al zegt de dienstenleverancier vlot dat “alles volledig gescheiden is”, toch zien nogal wat bedrijven dat niet zitten. De hele werking is immers afhankelijk van het systeem op afstand. Maar bij het Belgische Escaux gebruiken ze een hybride systeem. Bij een falende internetverbinding kunt u blijven bellen; alleen het beheer lukt dan tijdelijk niet. Escaux biedt een indrukwekkend voip-product aan een zeer competitieve prijs. De combinatie van functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid en dienstverlening gekoppeld aan de zeer interessante prijsstelling maken van Escaux wat ons betreft een topproduct.

Producent & leverancier: Escaux, www.escaux.com

MICROSOFT AZURE Dienstencentrum in de wolken

TEST VERSCHENEN IN DATA NEWS NR. 13 VAN 25 JUNI

De nieuwste hype in de it-wereld heet cloud computing. Microsoft zet in met Azure, een verzameling Windows-centrische diensten aangeboden via het internet. Het idee achter Azure is eenvoudig. U wenst it-diensten op het internet of in uw bedrijf aan te bieden? Waarom zou u dan complete servers kopen of huren als die misschien niet eens ten volle benut worden? Het is toch veel logischer alleen te betalen voor de dienst en wel in de mate dat u er gebruik van maakt? Voilà, hiermee hebben we Microsoft Azure gedefinieerd. U betaalt voor verbruikte capaciteit bij de uitbating van een dienst. Als u erg Microsoft- en Windows-centrisch werkt met volle ondersteuning van .Net en de Microsoft-variant van Sql, dan zijn de Azure clouddiensten interessant.

Producent en leverancier: Microsoft, www.microsoft.com/azure

ORACLE SUN RAY THIN CLIENTS Zuinig en groen

TEST VERSCHENEN IN DATA NEWS NR. 1 VAN 15 JANUARI

Onze planeet warmt op en dus moeten we met zijn allen energie besparen en vooral de uitstoot van broeikasgassen beperken. Honderden of duizenden pc’s in een onderneming verbruiken heel wat energie. Thin clients en virtualisatie vormen elementen van een mogelijke oplossing voor dit probleem. Ze vereenvoudigen ook het beheer en besparen op die manier nog meer geld. Centraal bij Sun, ondertussen overgenomen door Oracle, staat de Sun Ray server, waar in oktober 2010 nog update 5.1 van verscheen. De clients zijn in dit systeem eigenlijk domme terminals die daardoor erg goedkoop kunnen blijven; de intelligentie zit allemaal in de server. Als u een erg heterogene omgeving hebt draaien (zowel applicatieservers als VMWare vSphere), dan zou u beslist de Sun Ray oplossing moeten overwegen. Qua prijs/prestatie lijkt ons die dan niet te verslaan.

Producent en leverancier: Oracle, www.oracle.com

SYNOLOGY DS1010+NAS Compacte en veilige gegevensopslag

TEST VERSCHENEN IN DATA NEWS NR. 16 VAN 24 SEPTEMBER

Ook in kleinere bedrijven wordt het steeds belangrijker snel betrouwbare centrale gegevensopslag ter beschikking te kunnen stellen. Een Network Attached Storage of NAS is de goedkoopste, en daardoor populairste manier om dit te verzekeren. De Taiwanese fabrikant Synology maakt alleen NAS’en: zowel kleine tafelmodellen als grote rekmodellen. Die gebruiken allemaal dezelfde krachtige en gebruiksvriendelijke software. De DS1010+ is een tafelmodel NAS met vijf baaien, uitbreidbaar met behulp van een DX510 tot nog eens vijf en dus in totaal tien schijfbaaien. Daarmee kunt u maximaal 20 TB op uw tafel hebben staan. De prestaties zijn voorbeeldig, maar het is vooral de software die indruk maakt.

Producent: Synology, www.synology.com

Leverancier: Copaco, www.copaco-belgium.com

UNTANGLE Einde aan het beveiligingskluwen

TEST VERSCHENEN IN DATA NEWS NR. 5 VAN 12 MAART

In 2002 begonnen twee Californiërs, waar de “Governator” heerst, met Untangle (letterlijk: ontwarren) omdat ze een afdoende beveiliging voor kmo-netwerken veel te duur of veel te omslachtig vonden, of beide. Untangle bestaat uit een voorgeconfigureerd en geïntegreerd geheel van open source beveiligingsapplicaties die tesamen een volledige utm vormen. U downloadt en brandt een iso: die installeert via een gemakkelijke wizard op een pc en u bent meteen beveiligd. Met een webinterface beheert u het systeem. Het open source en gratis gedeelte met standaard antimalware en inhoudsfilters kunt u naar wens aanvullen met commerciële beveiligingsopties. Untangle is een prachtige beveiligingsoplossing met een bovendien onklopbare prijskwaliteitverhouding.

Producent en leverancier: Untangle, www.untangle.com

VMWARE VSPHERE 4.1 Hardware- en energiebesparing dankzij virtuele servers

TEST VERSCHENEN IN DATA NEWS NR. 19 VAN 29 OKTOBER

Met de komst van de nieuwe hypervisors van Citrix en Microsoft en het inbouwen van een standaardhypervisor in de kernel van Linux verloor VMware ineens heel wat persaandacht. Waar de virtualisatie van VMware vroeger zowat de alleenheerschappij had, dient ze nu de markt te delen. vSphere 4.1 moet VMware opnieuw marktleider maken. De hardwareondersteuning is in elk geval fors uitgebreid. Wat ons het meest bekoort, is het zeer efficiënt gebruik van de aanwezige hardware. VMware heeft als enige een uitgebreide dynamische resourcetoewijzing. Vanwege de prestaties en het erg economische resourcegebruik neigen we daarom nog steeds naar VMware als ideale virtualisatieoplossing.

Producent en leverancier: VMWare; www.vmware.com

WORDPRESS Inhoud is koning

TEST VERSCHENEN IN DATA NEWS NR. 10 VAN 14 MEI

Veel nieuwe technologieën en zeker die van het internet worden pas later ontdekt en dan omarmd door bedrijven. Neem nu blogs. Steeds meer bedrijven ontdekken het nut en gebruiken ze. Een van de bekendste en meest populaire bloggersystemen heet WordPress. Het bestaat zowel als software die je zelf kunt draaien als in een gehoste bloggerruimte waar u uw eigen WordPress-blog kunt onderbrengen. WordPress is gemaakt uit open source php-scripts. Zodra u Apache en php4 of php5 hebt draaien samen met de MySQL databaseserver, kunt u WordPress installeren en configureren. Sommige Linux-varianten met pakketdistributiesystemen bieden WordPress als een pakket aan. WordPress is erg uitgebreid en krachtig, zodat het voor beginnelingen ingewikkeld kan lijken. Maar het is het meest volwassen blogplatform. Iets wat zelfs Microsoft moet toegeven, want het zette dit jaar al zijn Live-bloggers over op WordPress.

Producent en leverancier: WordPress, www.wordpress.org

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content