SUNNY EUROPE t

Sunny Europe is actief in België en Nederland. Het bedrijf verkoopt in de havens van Antwerpen en Rotterdam belastingvrije producten aan de bemanning van schepen en aan diplomaten. Medewerkers van Sunny nemen aan boord van het schip de bestelling van de bemanning op, en leveren de belastingvrije producten daarna af op het schip. De bemanning van de aangemeerde schepen kan ook terecht in de toonzaal van Sunny in de Antwerpse haven. Verder kunnen diplomatieke klanten sinds kort hun bestelling elektronisch doorgeven via de webshop van het bedrijf. “Dat is één van de rechtstreekse voordelen van onze nieuwe erp-implementatie”, zegt Bennie Kriekaard, de it-man bij Sunny Europe.

Het project waar Kriekaard naartoe verwijst is eigenlijk meer een grondige migratie dan een compleet nieuwe implementatie. Sunny bouwde tien jaar lang ervaring op met Baan 5. Omdat leverancier Infor besliste het pakket niet verder te ontwikkelen, zag Sunny zich verplicht naar een nieuwe oplossing uit te wijken. Het bedrijf overwoog heel kort om Baan 5 alsnog te optimaliseren, maar zag daarna snel in dat een migratie naar ERP LN – de natuurlijk opvolger van Baan – de meest logische keuze was. “De migratie naar ERP LN lag voor de hand”, zegt Bennie Kriekaard. “We hadden rond Baan veel kennis in het bedrijf. Omdat we als Baan-klant recht hadden op een gratis update, konden we met ERP LN een compleet nieuw pakket in huis halen, zonder te moeten investeren in nieuwe licentiekosten.” Sunny voerde de migratie trouwens grotendeels zelf uit. Voor de domeinen waar het bedrijf niet over voldoende expertise beschikte, riep het de assistentie in van Profuse.

Ontsluiting van erp-data

“Het belangrijkste voordeel van de migratie is de gebruiksvriendelijkheid”, vindt Bennie Kriekaard. “Bij Baan 5 moesten we wel erg veel schermen doorlopen, terwijl ERP LN meer dingen samenbrengt.” Ook de interface met andere pakketten – onder andere de applicatie voor de verkoop aan boord van schepen – werkt nu vlotter en geeft minder beheerskosten. “Voor ons is het belangrijk dat we de data uit het erp-systeem nu optimaal kunnen ontsluiten. Zo haalt de webshop de data rechtstreeks uit het erp-systeem. Er is geen aparte databank voor.” Om nog meer bruikbare info uit de data te puren werkt Sunny aan diverse SharePoint-toepassingen, die via de middleware van Ometa gegevens uit het erp-systeem ophalen. Daarmee wil het bedrijf onder andere erp-data uitwisselen met de douane en de havendiensten, zonder toegang te moeten verlenen tot het complete erp-systeem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content