Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Brocade, specialist in netwerkopslag op basis van Fibre Channel, versterkt zijn distributiekanaal voor het ip-aanbod. Terwijl het bedrijf ook blijft groeien in san.

Brocade is momenteel marktleider in Storage Area Network (san), met “meer dan 75% van de markt, zelfs al winnen we nog steeds marktaandeel”, zegt Steven De Ruyver, algemeen directeur Belux, die met plezier vaststelt dat HP nu 100% Brocade is sinds de stopzetting van de relatie met Cisco.

IP

Maar de firma mikt nu ook op ip.Om de distributie van haar aanbod te verzekeren heeft Brocade haar intern team dus versterkt (zo werd een nieuwe Channel Manager aangetrokken voor de Benelux) en nieuwe distributieakkoorden afgesloten. Bij ons zal Tech Data instaan voor de exclusieve distributie van het ip-aanbod, terwijl Bell Micro actief blijft voor het san-gamma. Bovendien is een half dozijn resellers bezig met selectie, zodat de eerste contracten tegen de zomer getekend moeten zijn. Sinds kort heeft Brocade bovendien oem-akkoorden ondertekend met Dell en Fujitsu (die reeds het san-aanbod verdeelden), en dan mogen we IBM niet vergeten.

“2010 zal het jaar van de ip zijn voor Brocade”, meent De Ruyver nog, die dit jaar bijna 5% van de markt hoopt binnen te rijven, “vertrekkend van niets.” En hij vervolgt meteen: “Wij vertegenwoordigen een alternatief van begin tot eind voor het aanbod van Cisco, vooral met het oog op de convergentie van de netwerken”. Een convergentie die realiteit zou moeten zijn tegen 2014-2015, volgens Gartner. “De bedrijven zijn op dit moment nog niet in die zin georganiseerd. Ze behouden nog steeds aparte lan- en san-teams binnen hun informatica-afdeling”. Evenzo blijven de beheersinstrumenten van die twee netwerktypes afzonderlijk. “De convergentie zal een evolutie zijn, geen revolutie.” Bovendien interesseert ip de markt van de kmo’s, typisch voor ons land.

De integratie van Foundry Networks, leader in ip-routers en overgenomen in december 2008, is nu volledig klaar, al blijven de distributiemodellen specifiek. “Er is geen conflict tussen de distributiekanalen”, verzekert De Ruyver.

Tegelijkertijd heeft Brocade haar aanbod net uitgebreid tot de veiligheidsproducten, via een partnership met McAfee, waardoor we end-to-endoplossingen kunnen aanbieden in de lan-sector, en spelers als Cisco en Juniper kunnen beconcurreren.

Geruchten in verband met een verkoop van Brocade blijven de ronde doen, waarbij onder meer de namen HP en Oracle vallen. Zonder commentaar – uiteraard – vanwege De Ruyver.

Marc Husquinet

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content