Haulogy, opgericht door anciens van de Franse groep Schlumberger Sema, legt zich toe op it voor beheerprocessen en dan vooral proces- en SOA-beheer. “Waar mogelijk kiezen wij voor open source”, zegt medeoprichter Patrick Donnay, “maar als we vinden dat het voor de klant beter is om dat niet te doen, dan gaan wij daar niet op aandringen, punt uit. We zijn daar niet fanatiek in… al willen we de dingen graag zien veranderen”.

Haulogy heeft een oplossing voor de automatische uitwisseling van gegevens en ‘end-to-end’ procesbeheer ( clearinghouse) voor distributienetbeheerders ontwikkeld. Het platform steunt op opensourcetools, “allemaal geïntegreerd in een volwaardige BPM-oplossing die het onderhoud en de aanpassing aan frequente procesveranderingen makkelijker maakt.”

Een andere soa-gesteunde oplossing is bestemd voor energieleveranciers en meer bepaald voor de nieuwkomers op de markt: ‘Haugazel’ is een modulaire omgeving, compleet met connectiviteit, EDEI mapping (de EDI-versie voor de energiemarkt) en parsing tools, clearinghouse applicatie, zakelijke applicaties (CRM, facturering, tarifering…) en interfaces naar klassieke financiële software (boekhouding, incasso…). Origineel is dat de verkoop via klassieke licenties of een SaaS-formule gebeurt.

“In 2009 hebben we besloten een beetje van onze groei op te offeren om na te denken over waar we met onze producten heen moeten. Het tij kan immers keren. Het is belangrijk, vooral in onze niche, om alles wat er gebeurt en goed functioneert in de soa-architectuur op de voet te volgen en te bestuderen. We willen bepaalde dingen opnieuw bekijken, dingen die verbeterd zouden kunnen worden als we andere tools zouden gebruiken. Onder meer op het gebied van webservices voor de energiesector. We hebben dus in samenwerking met Cetic en onze grootste klanten een onderzoeks- en ontwikkelingsproject opgezet om het toekomstige platform van onze producten uit te dokteren. De eerste resultaten moeten nog voor het eind van het jaar bekend zijn. Het adviesbureau Innovity heeft voor ons een dossier opgesteld om hulp te krijgen van het Waals Gewest. Wij willen onze expertise aanscherpen en van Haulogy een hoogtechnologisch bedrijf maken voor de energiesector. Toch willen we onze technologische instrumenten ook kunnen inzetten in andere sectoren. Daarom doet een klant als Touring Club ook mee aan de denkoefening.”

[BD]

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content