Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Met zijn producten en diensten op het vlak van beheer in cloud, DevOps (lees: agile development) en beveiliging wil CA Technologies de samenwerking tussen development en operations opdrijven en de ontwikkelingscycli voor applicaties beperken.

Opdat bedrijven middelen zouden kunnen vrijmaken om te investeren in vernieuwing en differentiatie, in plaats van in dagelijks bestuur, biedt CA Technologies oplossingen en diensten aan (ook al benadrukt het bedrijf dat het in de eerste plaats een uitgever van software is) in 3 belangrijke domeinen.

PIJLERS

Ten eerste is er het aanbod inzake ‘cloud management’ met als vlaggenschip Clarity en de in eigen huis ontwikkelde technologie Smart Containerization. Deze technologie bestaat uit een aantal oplossingen voor projectbeheer, financieel beheer, service management en enterprise mobility management (meer bepaald het ontwikkelen en testen van mobiele applicaties), die in de eerste plaats worden voorgesteld in de vorm van software-as-a-service in de cloud.

Ten tweede zijn er oplossingen en expertise inzake DevOps om bedrijven te helpen de time-to-production van applicaties te verkorten door de afdelingen development en operations nauwer te doen samenwerken. Dit kan meer bepaald door gebruik te maken van de agile-methodologie, maar ook dankzij tools voor testsimulaties (Lisa Service Virtualisation), die een realistische, maar virtuele testomgeving creëren, automatiseringstools voor de delivery van applicaties (Lisa Release Automation), oplossingen voor het beheer van applicatieprestaties (AMP) en het beheer van de infrastructuur, enz.

Tot slot mikt CA Technologies op veiligheid, met aanbiedingen betreffende API management, IAM (identity and access management) en de beveiliging van mobiele toestellen.

“Wij zijn en blijven in de eerste plaats een uitgever van software”, benadrukt Trevor Bunker, senior vicepresident Global Sales Engineering van CA Technologies. Naar zijn zeggen komt de concurrentie vooral van de grote stacks van IBM en HP, en in mindere mate van bedrijven zoals BMC en Compuware. Maar “ik sta eerder wantrouwig tegenover een product dat gelanceerd wordt door 2 mensen in een garage”, waarmee hij verwijst naar de start-ups “die ons voortdurend uitdagen.” Natuurlijk beschikken deze bedrijven niet over dezelfde geografische dekking, ondersteuning en een netwerk van partners als CA Technologies, naast de garantie op duurzaamheid. “Maar we blijven naar de markt kijken” en we zijn steeds op zoek naar overnames. Het bedrijf kan hierbij bogen op een sterke historische ervaring.

BELGIË

Steven Moerman stapte bijna een jaar geleden over van BMC Software naar CA Technologies, waar hij aan het hoofd kwam te staan van de Belux-dochteronderneming. In de eerste plaats wierf hij nieuwe profielen aan, meer bepaald op het vlak van veiligheid en ondersteuning van zowel klanten als partners. Ook bleef hij nieuwe partnerschappen aangaan, naast de traditionele partners uit de bedrijfswereld, zoals Steria, Sogeti en Dimension Data. Onlangs nog besloten ZionSecurity, AE en CTG toe te treden tot het netwerk, de eerste twee op het gebied van beheer en beveiliging van de API’s, en de derde op het vlak van DevOps-oplossingen.

Enkele van de nieuwe referenties die Moerman noemt, zijn Argenta, Baloise Insurance en Crelan in ons land, maar ook ING en KPN voor de Benelux. Daarnaast opteerde Euroclear zopas nog voor de technologie van CA Technologies voor release management. De eerste implementaties zullen naar verwachting eind dit jaar plaatsvinden, met een veralgemening van de tool in de loop van 2015.

“Onze ambitie is om bedrijven te helpen sneller applicaties te ontwikkelen, de kwaliteit van de ontwikkelingen te verbeteren en de kosten te verlagen”, aldus nog Steven Moerman. Hij is van mening dat de Belux-dochteronderneming, die ongeveer vijftien medewerkers telt, “zeer sterk en sneller dan verwacht groeit”, zonder echter precieze cijfers naar voren te schuiven.

Marc Husquinet

“Bedrijven helpen sneller applicaties te ontwikkelen, de kwaliteit van de ontwikkelingen te verbeteren en de kosten te verlagen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content