Het Belgische Callataÿ & Wouters, dat voorheen focuste op bancaire toepassingen, wil zich meer gaan toeleggen op de implementatie van projecten. Daardoor neemt het belang van partnerships, technologieën en integratie toe.

Callataÿ & Wouters heeft de crisis in de banksector uiteraard gevoeld. Banken zijn immers de doelgroep bij uitstek van het bedrijf. Maar “we hebben geen enkele klant verloren”, benadrukt ceo Marc De Groote. De crisis had al in 2008 een impact op het bedrijf dat desondanks een omzetgroei van 18 procent boekte tot 68 miljoen euro met ongeveer 500 medewerkers. “In het eerste kwartaal werden vooral de diensten getroffen. Onze inkomsten uit licenties zijn stabiel gebleven. Er vielen echter geen ontslagen. Ondertussen begint de markt weer aan te trekken”, aldus Marc De Groote. Hij mikt dit jaar op een vergelijkbare omzet, maar met lagere marges. “We hebben de laatste maanden zelfs 40 nieuwe medewerkers aangetrokken.”

Om een grote speler te worden wil Callataÿ & Wouters in de eerste plaats de aanwezigheid bij de be-staande klanten versterken. Dat lukt aardig. Delta Lloyd Bank, Record Bank en de Bank van De Post hebben besloten om over te stappen naar de nieuwe versie van Thaler on SAP, idem voor National Savings & Investments. Het bedrijf breidt tevens uit met de Thaler-versie voor mainframe zOS, een oplossing die zowel BNP Paribas als de Franse Banque Postale wist te verleiden.

De Thalersuite is de afgelopen twee jaar geëvolueerd naar een SOA-architectuur. Dat vereenvoudigt de integratie van het product in complexe omgevingen en maakt het mogelijk via verschillende kanalen te werken vanaf een en hetzelfde platform. Thaler is tegenwoordig ook beschikbaar als native IBM mainframe-oplossing. Het technologische partnership met SAP en Netweaver betekenen een belangrijke stap omdat het nu mogelijk is de bancaire oplossingen te koppelen aan verschillende functionele componenten van SAP, met name voor boekhouding en analytics.

Integratie

Naast het technologische partnership met SAP heeft Callataÿ & Wouters zich laten omringen door partners die voor de implementatie kunnen zorgen. “Gezien we ons voortaan willen richten tot de grootste banken en het aantal projecten willen uitbreiden, moeten we gaan samenwerken met integrators”, vindt Marc De Groote. Logica, IBM, Capgemini, Accenture en Bearingpoint, evenals het Belgische Mainsys zijn de belangrijkste.

Het SaaS-aanbod met ClearStream in Luxemburg en Deutsche Börse Systems AG in Duitsland heeft ondertussen al Dres-dner Bank en NEPB (Nord Europe Private Bank) weten te bekoren. Marc De Groote hoopt Callataÿ & Wouters te kunnen uitbouwen tot een toonaangevende speler van de bancaire it (zie het magische vierkant van Gartner in Data News nr. 35, p. 4), zonder exponentiële toename van het personeelsbestand.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content