Careers

Tine Van Brandt

Tine Van Brandt wordt de CEO van Toba HR Solutions. Het bedrijf trok zich afgelopen zomer los van Tobania en legt zich toe op personeelsmanagement. De ambitie is om zowel nationaal als internationaal te groeien met software voor hr management, planning, lonen, opleiding en beheer. Van Brandt werkte de afgelopen twee jaar als transformations programs lead bij Kliniek Sint-Jan in Brussel, daarvoor was ze chief revenue officer bij Awingu. Tot 2013 was ze meer dan tien jaar aan de slag bij Proximus in verschillende functies.

Bijna drie jaar nadat Koen Van Beneden de leiding kreeg over de Belgische en Luxemburgse activiteiten van HP Inc, gaat de topman nu de volledige Beneluxorganisatie aansturen. Van Beneden werkt sinds 2008 voor HP in diverse rollen, sinds 2020 als managing director Belux. Die rol breidt nu uit. De Belgische, Luxemburgse en Nederlandse organisatie gaan samen, met Van Beneden als managing director.

Onze landgenoot Ronnie Leten is geen kandidaat voor een nieuwe termijn als voorzitter van de Zweedse fabrikant van telecomtechnologie Ericsson. Leten zal na de algemene vergadering van Ericsson eind maart de voorzittersfakkel doorgeven aan bestuurslid Jan Carlson. De Belg zal dan vijf jaar voorzitter zijn geweest. Voordien was hij jarenlang topman van de Zweedse industriereus Atlas Copco.

Ingrid Gonnissen wordt de nieuwe CEO van Ricoh België en Luxemburg. Ze start begin februari bij de fabrikant van kantoormachines. Gonnissen neemt de rol over van Stephen Palmer, die terugkeert naar zijn fulltime functie als CEO voor de Oost-Europese activiteiten van Ricoh. Voor haar nieuwe rol werkte ze onder meer in hogere functies bij Orange Belgium en Xerox. Ingrid Gonnissen werd in 2018 verkozen tot ICT Woman of the Year, en is al jaren voorvechtster van diversiteit in het zakenleven.

De Hasseltse IT-serviceprovider ACA Group heeft met Jan Vermeulen en Breght Evens twee nieuwe directieleden aangesteld. Vermeulen komt over van Capgemini en komt aan het hoofd te staan van de business unit die zich toelegt op IT-oplossingen op maat. Breght Evens was country manager Vaimo Benelux en Frankrijk. Hij zal de business unit leiden die zich toelegt op digital experience-platformen en e-commerce.

Julie Scherpenseel, in 2020 nog door Data News uitgeroepen tot Young ICT Lady of the Year, trekt na vijf jaar bij ML6 naar Techwolf. Scherpenseel ruilt zo het ene AI-bedrijf in voor het andere. Bij ML6 was Scherpenseel (mee) verantwoordelijk voor het uitbouwen van de start-up, de groei in het buitenland en tal van verschillende nieuwe projecten. Bij Techwolf zal ze als kersvers Chief of Staff nauw samenwerken met de oprichters om de start-up versneld door te laten groeien.

De Nederlandse betalingsverwerker Mollie krijgt een nieuwe baas. De scale-up, opgericht in 2004, gaat Koen Köppen aanstellen als nieuwe CEO. Köppen was vijf jaar lang CTO bij die andere fintech, het Zweedse Klarna. In mei van vorig jaar startte hij als CTO bij Mollie, om er mee de commerciële infrastructuur uit te bouwen. Hij groeit nu dus door naar een nieuwe rol.

Netflix-medeoprichter Reed Hastings is niet langer CEO van het streamingplatform. Hij blijft wel uitvoerend voorzitter van het Amerikaanse bedrijf. Hastings deelde de post van CEO sinds de zomer van 2020 al met Ted Sarandos. Die laatste blijft aan en krijgt Greg Peters – tot nu operationeel directeur – naast zich als co-CEO.

(ISC)2 heeft Laurie-Anne Bourdain verkozen als lid van de Board of Directors. De non-profitorganisatie is met 168.000 leden een van ’s werelds belangrijkste cybersecurityverenigingen, en is vooral gekend om zijn CISSP-certificering. In het dagelijkse leven is Bourdain data protection officer bij fintech Isabel Group in Brussel.

ICT-distributeur Infinigate heeft Kris Van den Bergh aangesteld als senior managing director Benelux en managing director Belgium. Hij was bijna 12 jaar bij Exclusive Networks aan de slag in verschillende rollen: eerst als general manager BeLux, nadien als regional director voor de Benelux- en DACH-regio en later ook voor Noord-Europa. Het was hij die in 2010 de Belux-entiteit van Exclusive Networks oprichtte.

Het Hasseltse softwareplatform Kwarts, dat in 2016 werd opgericht, wordt overgenomen door het Deense DLI Market Intelligence. Kwarts legt zich toe op AI-algoritmes en biedt een customer data platform voor de sector van life sciences. Het bedrijf ziet de overname als de beste manier om verder te groeien.

Julie Scherpenseel
Julie Scherpenseel
Reed Hastings
Reed Hastings
Laurie-Anne Bourdain
Laurie-Anne Bourdain
Koen Van Beneden
Koen Van Beneden
Koen Köppen
Koen Köppen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content