Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

ClearPriority, gespecialiseerd in operationele intelligentie, biedt een platform waarmee managers in real time beslissingen kunnen nemen op basis van alle prestatie- en beheer-indicatoren van de organisatie.

We zagen al de dss-tools (decision support systems) en recenter nog tools voor business intelligence (besluitvorming) opduiken. Maar al deze oplossingen zijn moeilijk op maat aan te passen, ze steunen op historische statistieken (zodat ze alleen reactief kunnen zijn) en zijn vaak moeilijk te correleren (vaak in silo’s zonder overzicht). “Een organisatie beschikt over heel wat informatie, maar deze wordt niet of te weinig gebruikt”, aldus Christophe Delcorte, ceo van ClearPriority.

SOFTWAREOPLOSSING

ClearPriority werd opgericht in 2008 (en krijgt financiële ondersteuning van het Waalse Gewest) en werkte een platform voor operationele intelligentie uit waarmee op informatiesystemen tal van gebeurtenissen en data in real time verzameld kunnen worden. Vervolgens kunnen ze worden geconsolideerd en terug opgedeeld en gevisualiseerd zodat zakelijke besluitvormers beslissingen kunnen nemen die de prestaties van de organisatie kunnen verbeteren en zelfs de besluitvorming automatiseren.

Deze tool vormt dus een aanvulling op de decisieoplossingen (BI, meer gericht op reporting en strategische besluitvorming) en bam (business activity monitoring, die een momentopname van de activiteit geeft en eerder reactief is). Met deze tool kan men bijvoorbeeld de activiteiten optimaliseren, functiestoornissen opsporen (en tot staan brengen) (met name in de logistiek), alsook afwijkingen, risico’s beperken – of beter zien aankomen, inefficiënties beperken, enz.

ClearPriority legt de nadruk op het vermogen van zijn platform dat voor 100 % gebaseerd is op een evenementmodel. Het bedrijf integreert dit model met bestaande systemen (erp, databases, enz., vooral dankzij esb of enterprise service bus) en biedt een top-downbenadering aan, met modellering van de gebeurtenissen, analyseregels en waarschuwingen/indicatoren. De softwaretool is bijzonder gebruiksvriendelijk, vooral omdat hij bedoeld is voor zakelijke beslissers (de tussenkomst van it is beperkt), met name op het gebied van grafische modellering.

Een ander sterk punt van het aanbod is de beperkte implementatietijd (2 tot 3 maanden).

VERKOOP

Het product wordt aangeboden in de vorm van een virtuele appliance en is nu beschikbaar in 3 versies: gratis (beperkte versie), professioneel (voor afdelingen of middelgrote kmo’s) en enterprise (voor grote organisaties of omvangrijke kmo’s). De oplossing is beschikbaar onder licentie, maar ook in as-a-service- en cloudvariaties.

Voor de verkoop steunt ClearPriority op een netwerk van value-added partners, waaronder Satisco, Trasys, Deloitte en Laco, maar “het netwerk is nog in volle ontwikkeling”, aldus Christophe Delcorte. Hij zei nog dat ClearPriority diensten op het vlak van consultancy, opleiding en onderhoud aanbiedt. Het bedrijf is tot nu toe aanwezig in de Belux en Groot-Brittannië (het heeft in Tunesië een ontwikkelingsteam van ongeveer twintig mensen). Een investeerder zou de deuren naar de wijdere wereld kunnen openzetten, namelijk naar Oost-Europa, Azië en de VS.

Het bedrijf werkt ook verder aan de ontwikkeling van haar platform door het te verrijken op het vlak van big data, de raadpleging van dashboards op mobiele toestellen, en de integratie van een workflow engine, om een end to-end oplossing te kunnen aanbieden voor het beheer en de automatisering van waarschuwingen, naast natuurlijk de evolutie naar cloud.

Marc Husquinet

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content