Wat it betreft is Luxemburg altijd een wat speciale markt geweest omwille van de erg strikte richtlijnen die de CSSF, de Commission de Surveillance du Secteur Financier, aan alle dienstverleners oplegt. Om daaraan te voldoen hebben LuxCloud en IBM een samenwerking opgezet die Luxemburgse bedrijven in staat stelt toch tenvolle van het cloudfenomeen te genieten zonder de wet te overtreden.

LuxCloud is een Luxemburgse leverancier van clouddiensten die midden vorig jaar besliste om naast zijn SaaS-provisioning platform ook een IaaS-platform te creëren met een private cloud infrastructuur die open staat voor elke isv, isp of professionele gebruiker en strikt de regels van de CSSF naleeft. Om dat te kunnen realiseren ging LuxCloud een partnership aan met IBM. Beide partners ontwikkelden en bouwden samen de infra- structuur gefinancierd door LuxCloud, IBM zorgt voor uitbating, onderhoud en beheer, en samen zorgen ze voor de commercialisering.

Zowel private als hybride

“Ons IaaS-platform is zo ontwikkeld dat het kan blijven beantwoorden aan de evoluerende noden van een stilaan volwassen wordende cloudmarkt”, stelt Janin Heniqui, Head of Business Development bij LuxCloud. “Dat stelt ons in staat een private cloud aan te bieden met gespecialiseerde servers en een hybride cloud met virtuele private servers op een gedeelde infrastructuur. Daarop kunnen wij een waaier van diensten leveren, gaande van SaaS hosting, delivery en management tot automatische SaaS provisioning en migratie, import en export van data services.”

Via zijn isv-, isp- en resellerpartners mikt LuxCloud op zowel grote als kleine bedrijven uit alle takken van de industrie. “Het pay-as-you-go-for-what-you-need” karakter van cloud computingdiensten maakt zeer professionele oplossingen nu ook toegankelijk voor bedrijven die normaal niet over de financiële middelen beschikken om die aan te kopen en ook niet over het personeel om alles te beheren. Op die manier verhoogt cloud computing de concurrentiekracht van die bedrijven. Aangezien onze business wel hooggeschoolde it-specialisten vereist met ervaring in cloud- en hostingactiviteiten, rekruteren wij onze mensen in verschillende landen – we zijn altijd op zoek naar nieuw talent in heel Europa”, aldus Janin Heniqui.

Het initiatief is in elk geval niet onopgemerkt gebleven want dit voorjaar werd LuxCloud nog onderscheiden als “Best Cloud Service Provider” door EuroCloud Luxembourg, de vereniging van de Luxemburgse cloud computing- en SaaS-industrie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content