TVH Group is wereldwijd marktleider in de verkoop, verhuur en ondersteuning van heftrucks, hoogtewerkers en andere industriële voertuigen. Met 3.850 medewerkers bedient het bedrijf ruim 20.000 klanten in 160 landen. “We groeien snel”, zegt chief business innovation officer Kalman Tiboldi, “onder meer in Centraal- en Oost-Europa. We zijn vandaag in 25 landen aanwezig.” Tegelijk maakt TVH werk van diversificatie, onder andere via de verhuur van heftrucks en hoogtewerkers, maar ook door naar andere niches uit te breiden, zoals die van de landbouwvoertuigen. TVH ondersteunt zijn activiteiten met een shared service center. Dat vraagt om een stabiele it-infrastructuur die de continuïteit van het bedrijf garandeert. Tegelijk vormt die infrastructuur een strategische component voor de verdere ontwikkeling van het bedrijf. TVH besliste daarom een zogenaamd applica-tion-assured wan uit te bouwen. “Connectiviteit is essentieel”, stelt Kalman Tiboldi. “Het netwerk maakt innovatie mogelijk die het bedrijf toegevoegde waarde bezorgt. Tegelijk wilden we ook de kosten voor het netwerk optimaliseren, wat we onder meer ook via sip-trunking realiseren.”

In de zoektocht naar een nieuwe netwerkoplossing stelde TVH zijn bedrijfsapplicaties centraal. “We definieerden wat voor ons kernapplicaties zijn, maar moesten rekening houden met onze cloud, met ip-telefonie en met de impact van collaboration tools op het netwerk.” Na een grondige analyse van de voorgestelde oplossingen ging TVH in zee met Easynet. TVH koos voor any-to-any connectiviteit in een fully-meshed netwerkomgeving. Het gaat om hybride oplossing: elke locatie van TVH beschikt over een mpls-verbinding voor de hoofdlijnen en internetverbinding die de back-up garandeert. Het active-active ontwerp omvat ingebouwde redundantie, wat de beschikbaarheid van de architectuur veilig stelt.

NETWERK AS A SERVICE

De application-assured wan-oplossing moet de kwaliteit en performantie van de bedrijfsapplicaties screenen en stuurt die bij in functie van prioriteiten en netwerktrafiek. “De traditionele providers denken nog te veel in termen van lijnen en bandbreedte”, zegt Kalman Tiboldi. “Dat zal in de toekomst veranderen. Virtuele providers zullen geen eigen lijnen meer hebben, maar puur diensten aanbieden. Op dezelfde manier denken wij niet meer aan koper of mpls: we rekenen op stabiele connectiviteit en betrouwbaarheid.” TVH startte vorig jaar al met de uitrol van het nieuwe netwerk. Momenteel staat de integratie van onder meer Duitsland, Dubai, Brazilië en India op de agenda.

[DVD]

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content