Exclusive Networks wil tegen 2025 uitgroeien tot de grootste value-added distributeur voor cybersecuritytoepassingen in de wereld. Met twee recente overnames voegt het bedrijf de daad bij het woord. ‘De globale dekking is een feit.’

Exclusive Networks nam in augustus JJNET uit Hong Kong over. “In 2019 openden we zelf al een kantoor in Hong Kong om de expansie in te zetten”, zegt marketingmanager Jürgen De Wolf. “We zijn al even aanwezig in Azië via de overnames van WhiteGold in 2014 en Transition Systems in 2016. De strategische uitbreiding lag voor de hand. Door de overname van JJNET en het eigen kantoor in Hong Kong hebben we ons speelveld verruimd om onze groeiambities kracht bij te zetten.”

Ook de uitbreiding naar Centraal- en Oost-Europa stond al lange tijd in de groeiplannen van Exclusive Networks. “Met de overname van Veracomp hebben we er nu voet aan grond gezet”, vertelt De Wolf. “Ongeveer 75 procent van de activiteiten van Veracomp spelen zich af in de cyber- en cloudbranche, met leveranciers als Fortinet, F5 Networks en Infoblox.” Die namen weerspiegelen gedeeltelijk de strategische portfolio van Exclusive Networks. Via Veracomp verwerft de distributiegroep in één klap vestigingen in Polen, Roemenië, Tsjechië, Slowakije, Servië, Kroatië, Slovenië, Bosnië-Herzegovina, Hongarije en Bulgarije.

Op naar honderd miljoen

Door de overnames komen er meteen ook 400 nieuwe collega’s bij en is er een extra omzet van 320 miljoen euro. Dat brengt het totale aantal medewerkers op 2.300 en de omzet op 3 miljard euro. “Cybersecurity is vandaag belangrijker dan ooit voor de bedrijven”, zegt Jürgen De Wolf. “We zijn dan ook in volle groei. In België tellen we momenteel 38 medewerkers. In 2021 willen we graag de kaap van honderd miljoen euro omzet ronden.” De overname van Veracomp is wel nog onderworpen aan enkele voorwaarden, waaronder de goedkeuring door de toezichthouder. Exclusive Networks verwacht de transactie af te ronden in het vierde kwartaal van 2020.

“De overname van gevestigde value-added distributiegroepen is altijd een deel van de strategie van Exclusive Networks geweest”, verduidelijkt De Wolf. “Het is de beste manier om onze aanwezigheid in de nieuwe regio’s te versnellen. Zo creëren we ook weer grote kansen voor onze strategische leveranciers en GSI-partners (Global System Integrators), terwijl we verder bouwen op de sterke fundamenten van Veracomp. Het is mee in het belang van de Benelux dat we die regio aanboren, om zo ook nieuwe markten te openen voor onze channelpartners.”

Hybride trainingsmodel

Exclusive Networks België is gevestigd in Duffel, waar zich ook een trainingscentrum bevindt. “Het is in de eerste plaats een opleidingscentrum voor onze resellers. Door de coronacrisis blijven we tot het einde van het jaar opleidingen geven van op afstand. Vanaf 2021 stappen we over naar een hybride model, met zowel virtuele opleidingen als trajecten op de werkvloer.” Een nieuwe service moet de resellers vanaf eind dit jaar ook meer toegang bieden tot de producten die Exclusive Networks aanbiedt. “Daar zit toekomstmuziek in”, zegt Jürgen De Wolf. “We werken aan een soort managementservice via een pay-per-usemodel.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content