Data TestLab testte voor Data News in 2012 tientallen producten. Onze testers kozen uit die massa tien producten die in positieve zin opvielen. We presenteren ze hier in alfabetische volgorde. Abonnees kunnen trouwens alle testen nalezen in ons online archief.

Apple iPad

Standaard voor tablets

TEST VERSCHENEN IN DATA NEWS NR. 15 VAN 5 OKTOBER

De iPad blijft de beste en snelste tablet. iOS heeft de meest intuïtieve en vlotst reagerende gebruikersinterface. Het Retina-scherm van de iPad is ook opvallend beter dan alle andere geteste tablets. Vooral grafisch is de iPad een van de snellere iPads. Ondertussen heeft Apple trouwens een lichtjes verfriste vierde generatie uitgebracht die vrijwel identiek is aan de door ons geteste versie, maar met een nog snellere processor. Het gesloten ecosysteem van Apple moet u er overigens voor lief bijnemen. Jammer ook dat Apple in iOS 6 de kaarten- en navigatie-app van Google verving door een inferieure eigen app.

PRODUCENT: APPLE, WWW.APPLE.BE

AVM Fritz! Fritz. Box 7390

Meer dan zomaar een router

TEST VERSCHENEN IN DATA NEWS NR. 5 VAN 9 MAART

De FRITZ! Box Fon WLAN 7390 is een manusje-van-alles op communicatiegebied. Alles wat u kunt bedenken, steekt erin en het besturingssysteem wordt regelmatig vernieuwd. Deze wide area network (wan)-router voor thuiswerkers en kmo’s biedt de hoogste Ethernet-snelheid. De relatief trage wifi is sinds een recente firmware-update ietwat verbeterd (+13 % ten opzichte van onze test in maart). Het wifi-bereik blijft even goed. Maar vooral functioneel scoort deze router bij de beste. U kunt hem bijvoorbeeld ook gebruiken als centraal opslagapparaat, mediaserver, dect-centrale en voor internettelefonie, compleet met sip-ondersteuning.

PRODUCENT: AVM, WWW.FRITZBOX.EU

HDD [hiddn] Crypto Adapter

Platformonafhankelijke encryptie

TEST VERSCHENEN IN DATA NEWS NR. 9 VAN 11 MEI

Het lijkt te mooi om waar te zijn: een stukje hardware dat gelijk welke schijf encrypteert met een onkraakbare AES-256 sleutel. Tegelijk gaan de schrijf- en leesprestaties er nauwelijks op achteruit. Dat is nochtans wat de gepatenteerde [hiddn] Full Disk Encryption (FDE) technologie van het Noorse bedrijf HDD levert. Het bedrijf heeft verschillende oplossingen, met allemaal dezelfde hardwarematige encryptiemethode. De door ons geteste Crypto Adapter voor usb-opslagapparaten heeft weinig invloed op de lees- en schrijfprestaties en is eenvoudig te gebruiken. Deze sterke gegevensencryptie is wel niet goedkoop. Maar op veiligheid staat natuurlijk geen prijs.

PRODUCENT: HIGH DENSITY DEVICES HDD; WWW.HDD.NO; LEVERANCIER: SECURY PRODUCTS; WWW.SECURYPRODUCTS.NL

Engagor

Inzicht in sociale media

TEST VERSCHENEN IN DATA NEWS NR. 13 VAN 7 SEPTEMBER

Engagor, een in Gent ontwikkelde beheertool voor sociale media, staat zijn mannetje naast veel duurdere internationale spelers zoals Radian6, Sprout Social, Sysomos en UberVu. Engagor herkent conversaties in 160 verschillende talen en kan die ook filteren. Angelsaksische sociale-mediatools vergeten wel eens het grote belang van taalselecties voor niet-Engelstalige organisaties: zeker daar biedt Engagor unieke mogelijkheden. Het toont de ambitie van Engagor om een internationale speler te worden in de snelgroeiende markt van intelligente beheertools voor sociale media.

ENGAGOR, WWW.ENGAGOR.COM

KFSensor Enterprise Edition

Vroegtijdig waarschuwingssysteem tegen cyberaanvallen

TEST VERSCHENEN IN DATA NEWS NR. 19 VAN 7 DECEMBER

Europese netwerk- en informatie-securityagentschap Enisa pleitte in een recent rapport voor het gebruik van virtuele vliegenvallen (‘honeypots’) in de strijd tegen cybermisdadigers. Een honeypot is een soort virtueel lokaas dat alle netwerkverkeer analyseert en preventief waarschuwt bij verdachte activiteiten. Probleem is dat de meeste honingpotten experimenteel en weinig gedocumenteerd zijn. Dat geldt niet voor KFSensor, een Windows-gebaseerde honeypot die door iedereen met een beetje netwerkkennis gebruikt kan worden.

PRODUCENT: KEYFOCUS LTD., WWW.KEYFOCUS.NET

Kroll Ontrack Eraser

Veilig wissen is noodzakelijk

TEST VERSCHENEN IN DATA NEWS NR. 4 VAN 24 MAART

Jaarlijks worden miljoenen computers afgedankt zonder dat de privé- en bedrijfsgegevens die erop staan op een veilige manier zijn gewist. Veilig wissen met behulp van de tools van het besturingssysteem zelf volstaat niet: gegevens kunnen dan nog altijd worden teruggehaald, zelfs indien de hardware beschadigd is. Om uw bedrijfsgegevens en de privacy van uw klanten en medewerkers te bewaren, dient u de schijven te wissen met behulp van gespecialiseerde soft- of hardware. Voor het veilig wissen van kleinere hoeveelheden magnetische schijven is de Ontrack Eraser Software, kortweg OES, een van de betere beschikbare tools. Kroll Ontrack heeft ook een hardware-oplossing voor het veilig vernietigen van grotere hoeveelheden schijven.

PRODUCENT: KROLL ONTRACK, WWW.KROLLONTRACK.BE

LogMeIn

Beveiligde Windows-toegang op afstand, ook via tablet

TEST VERSCHENEN IN DATA NEWS NR. 3 VAN 10 FEBRUARI

Hoewel vooral de iOS-versie niet goedkoop is, is dit wellicht een van de meest handige apps voor systeembeheerders. Niet alleen kunt u er op afstand problemen mee oplossen en hulp verlenen aan gebruikers in nood. De mogelijkheid om met uw Android-, iPad- of Windows-tablet vlot uw Windows-programma’s op afstand te bedienen, is zo mogelijk nog indrukwekkender. LogMeIn werkt beter en veiliger dan de vele Windows RDP (Remote Desktop Protocol)-apps die we uitprobeerden en die allemaal wel een of ander probleem hebben waardoor we ze niet kunnen aanbevelen.

PRODUCENT: LOGMEIN, WWW.LOGMEIN.COM

Microsoft Office 365

Vernieuwde cloudversie van populairste kantoorsoftwaresuite

TEST VERSCHENEN IN DATA NEWS NR. 17 VAN 9 NOVEMBER

Volgend jaar rolt Microsoft de nieuwe versie uit van Office 365, de cloudversie van zijn kantoorsoftware. Met Office 365 en Office 2013 zet Microsoft definitief in op de cloud voor zijn kantoor- en bedrijfsoftware. De dagen van lokaal draaiende kantoorapplicaties zijn nu écht geteld. Microsoft doet met de nieuwe versie een hoognodige inhaalbeweging inzake apps en integratie met sociale netwerken. Design en gebruikersinterface bevallen ons beter dan die van grote concurrent Google Apps for Business. Het beheer is ook overzichtelijker, maar Google Apps for Business blijft wel goedkoper.

PRODUCENT: MICROSOFT, WWW.OFFICE-365.BE

Microsoft Windows 8

Dezelfde gebruikersinterface op alle apparaten

TEST VERSCHENEN IN DATA NEWS NR. 16 VAN 19 OKTOBER

Met Windows 8 gooit Microsoft het roer volledig om van wat nog altijd het succesvolste computerplatform ter wereld is. Deze grote gok brengt ook voor bedrijven heel wat veranderingen met zich mee. Overstappen op Windows 8 heeft voor bedrijven minstens één groot voordeel: alle apparatuur – van smartphones over tablets tot pc’s – gebruiken voortaan één en dezelfde interface. In plaats van moeilijk te beheren en te beveiligen Android- en iOS-smartphones en -tablets, kunnen bedrijven voortaan resoluut kiezen voor eenvoudiger te beheren Windows-varianten.

PRODUCENT: MICROSOFT, WWW.MICROSOFT.BE

QNAP TurboNAS TS-669 Pro

NAS met uitgebreidste mogelijkheden

TEST VERSCHENEN IN DATA NEWS NR. 12 VAN 22 JUNI

QNAP is volgens Gartner tweede in de markt voor sub-5.000 dollar NAS-opslagsystemen. De midrange TS-669 Pro illustreert treffend waarom de NAS’en van dit Taiwanese bedrijf zo populair zijn. Geen enkele andere geteste NAS heeft een zo uitgebreide feature-set als deze TurboNAS. Bovendien is het een van de snelst presterende opslagsystemen in het geteste segment. QNAP is dan ook de duidelijke winnaar van onze jaarlijkse NAS-test.

PRODUCENT: QNAP SYSTEMS, WWW.QNAP.COM

HERLEES DE TESTEN OP:

http://datane.ws/dnabonnee

Jozef Schildermans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content