Compellent Storage Center

Test verschijnt

in januari 2010

Dun provisioneren

San’s zijn allang niet meer alleen voor grote bedrijven. Ook kmo’s hebben steeds meer behoefte aan gecentraliseerde opslagsystemen die zowel beheer- als beheersbaar zijn, via het netwerk bereikbaar en bruikbaar voor verschillende fysieke en gevirtualiseerde systemen.

Compellent levert een opslagsysteem dat van heel klein tot heel groot kan doorgroeien met hetzelfde basisplatform en niet meer verbruikt dan u nodig hebt. Het opslagbeheersysteem van Compellent deelt de beschikbare opslagruimte in blokken in en niet zoals andere fabrikanten in complete schijven of RAID arrays. Deze slimme opslagoplossing bespaart op harde schijven en energie. U geeft minder geld uit en het is ook behoorlijk groen.

Producent en leverancier: Compellent Benelux, www.compellent.com

Dell Vostro 1520

Test verschenen in Data News nr. 32 van 9 oktober.

Notebook met lange autonomie

De productrotatie in de hardwarewereld is zo groot, dat het een risico is om de Vostro 1520 op te nemen in deze top tien. Deze winnaar van onze recentste notebooktest blijft echter nog wel een tijdje leverbaar, al zullen bepaalde onderdelen natuurlijk wijzigen. Vostro is Dells productlijn voor het kleinbedrijf. De Vostro 1520 was niet alleen de beste presteerder in de notebooktest, maar ook onze beste koop. Zelden vallen die twee labels samen. Deze Vostro biedt bovendien een erg lange autonomie. Een ding dat we niet kunnen testen is de levensduur en de betrouwbaarheid. Maar we vonden op het internet geen klachten over de nieuwste Vos-tro-reeks en bovendien kunt u er tot drie jaar all-in garantie bijnemen.

Producent en leverancier: Dell, www.dell.be

Escaux net.PBX

Test verschenen in Data News nr. 23 van 19 juni.

Telefonie als dienst

Op het gevaar af dat u ons ervan verdenkt aandelen in het bedrijf te hebben (dat is niet het geval), of geheime commissies te ontvangen op onze off-shore bankrekening (hebben we niet) moeten we opnieuw de gehoste net.PBX Voice-over-IP-telefoonoplossing van het Waverse Escaux in deze top tien opnemen. Als we ons niet vergissen is dat al de derde keer sinds 2006. Escaux is onovertroffen als u een voip-oplossing zoekt die erg functioneel, maar toch betaalbaar is. Het operationele deel bij de klant blijft werken mocht de internetverbinding uitvallen. Het gebruiksvriendelijke beheer draait centraal op de servers van Escaux. Alles is een service of dienst.

Producent en leverancier: Escaux , www.escaux.com

F-Secure Client Security

Test verschenen in Data News nr. 29 van 18 september.

Veilig met Windows

Zelfs Windows 7 is alleen veilig als u ook antimalware installeert. Dat geldt uiteraard ook voor alle andere Windows-versies. Antimalware beschermt tegen virussen, parasieten en soortgelijk kwaadaardig gespuis. De antimalware voor clients en servers van het Finse F-Secure beheert u centraal en op afstand met Policy Manager, dat overigens ook voor Linux bestaat. F-Secure haalde in onze jaarlijkse test de hoogste scores van alle geteste enterprise antimalwareproducten op het gebied van detectie en blokkeren van malware. Ook het schoonmaken van geïnfecteerde bestanden bleek van het hoogste niveau. Deze software presteerde het best inzake functionaliteit, virus- en parasietbestrijding en bleek bovendien ook nog scherp geprijsd.

Producent:

f-securE, www.f-secure.be

HP Client Automation Enterprise

Test verschenen in Data News nr. 6 van 13 februari.

Beheer de wildgroei

Naarmate een bedrijf groeit, komen er ook steeds meer computers bij. Om wildgroei te vermijden, hebt u dan een goed clientbeheersysteem nodig. HP’s Client Automation Enter-prise is een beheersuite voor zeer grote omgevingen vanaf ettelijke duizenden client-pc’s. Het is overigens gebaseerd op Radia van het door HP overgenomen bedrijf Novadigm. U beheert het via een webinterface. In de erg volledige beheeromgeving is aan zowat aan alles gedacht. U kunt er via reglementen centraal een gewenste ‘staat’ van alle computers of clients in uw organisatie mee afdwingen. Voor grote omgevingen is dit een aanrader. De prijsstelling is bovendien erg schappelijk.

Producent en leverancier:HP, www.hp.be

Kroll Ontrack PowerControls

Test verschenen in Data News nr. 38 van 27 november.

Herstel Exchange en SharePoint

PowerControls biedt granulair herstel van verloren Exchange- en SharePoint-gegevens en wordt gebruikt als aanvulling op standaard back-upprocedures. Deze software biedt een betere oplossing bij dataverlies dan de tijdrovende brick-level back-up, die we om technische redenen niet aanraden. Het idee achter PowerControls is dat u geen brick-level back-up of restore meer moet gebruiken. Alleen de grote vergaarbak van Exchange of SharePoint back-uppen is voldoende. PowerControls geeft u dan granulaire toegang in die vergaarbak om het specifieke bericht of document dat u zoekt te kunnen herstellen. Deze software kan in noodsituaties echt heel wat downtime vermijden.

Producent en leverancier: Kroll Ontrack, www.ontrackpowercontrols.com

Microsoft Windows 7

Test verschenen in Data News nr. 34 van 23 oktober.

Zevende keer, goede keer

Zevende keer, goede keer. Dat lijkt toch de consensus te zijn over Windows 7, de opvolger van het fel bekritiseerde en niet echt succesvolle Windows Vista. De eerste verkoopcijfers zijn beter dan die van Vista en meer bedrijven lijken ook geneigd te zijn om over te schakelen op het nieuwe besturingssysteem. Bovendien blijft een van de belangrijkste vernieuwingen, namelijk betere ondersteuning voor aanraakschermen en multitouch, voorlopig nog onderbenut door een gebrek aan geschikte hardware. Notebooks en desktops met aanraakschermen en muizen en pads met multitouch zijn binnenkort echter volop beschikbaar. Het zal de manier waarop we met computers werken ongetwijfeld serieus veranderen.

Producent:

Microsoft, www.microsoft.be

MX Lab Manage Email Security

Test verschenen in Data News nr. 33 van 16 oktober

Veilig mailen

Slechts een vijfde van alle e-mails is legitiem; vier vijfde is rommel die niemand wenst en die bovendien virussen kan bevatten. Een behoorlijk e-mailbeveilingssysteem is echt onmisbaar. Als u dat uitbesteedt, wordt uw eigen netwerk niet belast door al die overbodige mails. MX Lab uit Erpe-Mere werd in 2005 opgericht als een afdeling van Pixel Design. Zijn hosted mailsecuritydienst ondersteunt ook de archivering van e-mail. U kunt in het archief zoeken en mails eventueel opnieuw versturen. Het is al de tweede keer dat MX Lab in deze top tien opduikt. Disclaimer: Data TestLab heeft zelf een abonnement op deze dienst, tot volle tevredenheid. Uiteraard betalen we daarvoor zoals elke andere klant.

Producent en leverancier:

MX Lab, www.mxlab.eu

PerfectBackup Manager

Test verschenen in Data News nr. 27 van 4 september.

Back-up als dienst

Back-ups maken is soms een hoop ellende, vooral voor kmo’s. Veel back-upmedia op de markt hebben onvoldoende capaciteit, of ze zijn te duur, of ze zijn niet beschikbaar als u ze nodig hebt. Back-uppen naar een server op internet kan dan een uitkomst bieden. Net als de meeste andere back-updiensten gebruikt ook het Nederlandse, maar tevens in België verkrijgbare PerfectBackup de Chinese Ahsay software. Qua prijs is PerfectBackup ook al niet de goedkoopste. Niettemin krijgt u erg veel functionaliteit. PerfectBackup gebruikt bovendien twee gescheiden groene datacenters en is gevestigd op het meest milieubewuste industrieterrein van Nederland (De Trompet in Heemskerk).

leverancier:

PerfectBackup, www.perfectbackup.nl

Symantec Vontu Data Loss Prevention

Test verschenen in Data News nr. 31 van 2 oktober.

Bescherm bedrijfsgegevens

Met Data Loss Prevention (DLP)-producten voorkomen we verlies van belangrijke bedrijfsgegevens. DLP omvat het identificeren, bewaken en beschermen van data binnen uw bedrijf. De Vontu DLP-oplossing van Symantec is een van de meest uitgebreide. Ze heeft een indrukwekkende functionaliteit. Het beheer is uitgebreid, maar toch gebruiksvriendelijk. Om een zo goed mogelijke beveiliging te verkrijgen, kan deze DLP-oplossing gecombineerd worden met Symantec Endpoint Security. Symantec haalde deze DLP-oplossing in huis door marktleider Vontu over te nemen. Het behield de productnaam.

Producent en leverancier:

Symantec, www.symantec.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content