PASCAL LAFFINEUR, GEDELEGEERD BESTUURDER ALTRAN

De Belgische tak van Altran telt 750 medewerkers en verdubbelde zijn omzet de voorbije vijf jaar tot 70 miljoen euro. Altran behoort tot een Franse groep met 20.000 medewerkers. Het bedrijf werkt onder meer rond ict-innovatie in transport, energie en telecom. Altran is sinds 1992 in België actief met kantoren in Brussel en Antwerpen. Klanten zijn onder meer Sonaca, Lampiris en Technicolor.

BERNARD T’KINT DE ROODENBEKE, MANAGING DIRECTOR BUSI

Bernard t’Kint was al een veertiger en een ervaren consultant – hij is een voormalig manager van Ernst & Young – toen hij besliste een eigen onderneming op te starten. BuSI (Business & Systems Integration) biedt onder meer consulting rond governance, infrastructuur en business- en applicatiebeheer. Klanten zijn voornamelijk overheidsinstellingen, banken en nutsbedrijven. Het bedrijf uit Sint-Pieters-Woluwe telt 185 consultants. De omzet groeide de voorbije vijf jaar van 5 naar 19 miljoen.

CHRISTOPH NEUT MANAGING DIRECTOR CEGEKA

Van alle grote Vlaamse ict-bedrijven groeit Cegeka het snelst. De voorbije jaren klom de geconsolideerde omzet tot 245 miljoen (in 2013). Het bedrijf telt 2.100 medewerkers. Cegeka biedt onder meer diensten aan rond infrastructuur en applicatieontwikkeling. Het bedrijf heeft de ambitie zich stap voor stap verder te ontwikkelen tot een speler met een Europese dimensie.

ANNICK MAES GENERAL MANAGER EASY-M

Easy-M is de grootste Apple Premium Reseller van België. Het bedrijf telt 200 medewerkers en 20 winkels in Vlaanderen, Wallonië en Brussel. In 2013 verdubbelde de omzet tot 80 miljoen euro. Easy-M is een familiebedrijf met zijn roots in Herentals en met een geschiedenis van bijna tachtig jaar. De onderneming ging in de jaren ’30 van start met de verkoop van schrijfmachines. In 1982 was Easy-M één van de eerste Apple-verdelers van ons land.

FABIEN PINCKAERS CEO OPENERP

OpenERP uit het Waals-Brabantse Grand-Rosière is het bedrijf van Fabien Pinckaers. OpenERP ontwikkelt openbronoplossingen voor de kmo-markt. Het bedrijf biedt 3.000 modules gratis aan. De omzet van ruim 5 miljoen (in 2012) is afkomstig uit de verkoop van diensten en support. OpenERP telt ongeveer 200 medewerkers, heeft kantoren in Brussel, de VS, Hong Kong en India.

JEROEN FRIES MANAGING DIRECTOR TALENT-IT

Het detacheringsbedrijf van Jeroen Fries groeide sinds 2008 van 4 tot 70 medewerkers, aangevuld met 120 freelancers. De voorbije drie jaar steeg de omzet van 7,7 tot 17,2 miljoen euro. Sinds 2012 behoort Talent-IT tot de ict-rekruterings- en consultancygroep Harvey Nash. Klanten van het bedrijf zijn onder meer sociale secretariaten, bedrijven uit de automotive en de Antwerpse haven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content