Marc Féard en Jos Vaes draaien al jaren mee in het Belgische wereldje van it-diensten. Ze zijn ervan overtuigd dat er op die markt, tussen enerzijds grote internationale consultancyhuizen en anderzijds bodyshopping, ook plaats is voor hen. Hun belangrijkste competentiepolen? Beheer van toepassingen (mainframe, Microsoft, Java, …), business intelligence, CRM, ERP’s, methodologieën en systeembeheer.

Anders

“Rhodium is een zeldzaam en kostbaar metaal, net zoals computerconsultants”, zo verklaart Marc Féard de naam van het bedrijfje dat mikt op de Belgische Top-500, vooral in de bank- en verzekeringsector. Rhodium reikt polyvalente en allroundprofielen aan, maar kan ook meer technische competenties ter beschikking stellen. Dankzij het adressenboekje en de contacten van zijn oprichters kon Rhodium meteen interessante contracten binnenhalen. “Wij maken het verschil vooral door de kwaliteit van onze consultants en door onze tarieven”, stelt Jos Vaes die voorts verwijst naar de grotere flexibiliteit en lagere kosten van een kleine structuur. Waar nodig schrikt Rhodium niet terug voor partnerships om in te spelen op andere vragen (bv. in groene it of .Net).

Rhodium wil vooral zijn menselijk kapitaal vasthouden door de loopbaan van zijn mensen van nabij te volgen. “In een kleine structuur spelen bedrijfscultuur en omkadering gemakkelijker hun rol”, vindt Marc Féard.

Ambities

Betekent dat dan dat Rhodium klein wil blijven? “Er is alleszins geen sprake van exponentieel groeien, wél lineair. Het komt er vooral op aan onze strategie waar te maken.”

Rhodium heeft zichzelf tot doel gesteld om tegen eind 2009 (na het eerste volledige fiscale boekjaar) uit te groeien tot een team van meer dan 25 mensen, met een gezond evenwicht tussen werknemers en zelfstandigen. Ook het financiële evenwicht zou snel bereikt moeten zijn. “Op termijn kunnen we ons meer specialiseren en evolueren naar producten en het functionele”, voegt Jos Vaes toe. Een andere krachtlijn voor de groei, nu geografisch, is Luxemburg en Noord-Frankrijk.

Voorlopig volstaan de eigen middelen (drie aandeelhouders), maar Marc Féard zou de instap in het kapitaal door senior consultants (zoals in advocatenkantoren en administratiekantoren) niet tegenhouden. “We hebben de ambitie om een door en door Belgisch it-dienstenbedrijf uit te bouwen”, zegt Marc Féard wiens kostbare ervaring met Ariane II zeker van pas zal komen.

[MH]

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content