De kloof tussen welzijn en performance

Magali De Reu Ondernemer, journalist, spreker en auteur van 'Aut of the Box'

Apps genoeg die de zoektocht naar personeel vergemakkelijken. Maar ervoor zorgen dat werknemers betrokken blijven en personeelsverloop tot een minimum herleiden, dat is een ander paar mouwen. De Gentse start-up Intuo maakt online talent software waarmee het net die talentontwikkeling en -management wilt verbeteren.

Ontslaggolven, absenteïsme dat de pan uitrijst en fenomenen zoals jobhopping liegen er niet om : vandaag de dag vereist elk professioneel speelveld en ieders werkomgeving een flexibele houding. De hr-sector staat al langer fors onder druk, waardoor Intuo twee jaar geleden het levenslicht zag. Haar eigen SaaS-platform ondersteunt de continue begeleiding van werknemers en hun prestaties, wat gerichte coaching en groei stimuleert. “We zien onszelf als een disruptieve speler die de kloof tussen welzijn en performance dicht”, klinkt het.

WENDBARE ORGANISATIES

Talent beter tot zijn recht laten komen, het is een uitdaging in een bedrijfsomgeving waarin de werknemersbetrokkenheid gestaag afneemt. “Heel wat mensen voelen weinig affiniteit bij de missie van de organisatie en de drang om ervoor te gaan verdwijnt”, stelt Intuo-medeoprichter Tim Clauwaert. “Terwijl intrinsiek gemotiveerde werknemers niet alleen meer voldoening uit hun baan halen, maar ook een pak effectiever en creatiever zijn.”

Clauwaert gelooft dat de wendbaarheid van die bedrijven, in combinatie met een verhoogd engagement van de medewerkers, meer dan ooit het antwoord is. Waar men vroeger vooral tijd inruilde voor een loon, is de werkende mens anno 2017 vooral op zoek naar persoonlijke groei. “Met Intuo willen we die noden koppelen aan de wensen en strategische objectieven van een bedrijf”, stelt hij. “Binnen de dimensies van betrokkenheid, bijleren en prestaties voorzien we in regelmatige coaching en continue feedback. We werken ook met veranderende doelstellingen. Die processen zijn in veel organisaties nog te statisch. Kijk maar naar het beoordelingsgesprek, dat dikwijls een keer per jaar plaatsvindt – ondanks het feit dat KPI’s soms op maandelijkse basis veranderen. Zulke traditionele hr-fenomenen werken niet meer in een nieuwe, snel veranderende economie.”

DATA-DRIVEN ENABLER

Met een drieluik van hr-tools die het voortdurend bijstellen van doelstellingen, gesprekken en processen stimuleren, wil Intuo bedrijven en werknemers betere resultaten laten behalen. Haar online talent suite brengt de individuele betrokkenheid en feedback in kaart en zet die naar eigen zeggen om in kant en klare data voor de hr-manager.

“Onze technologie maakt de menselijke tussenkomst van een hr-manager heus niet overbodig, integendeel”, vertelt Clauwaert. “Als enabler die procedurele taken overneemt en vereenvoudigt kan het platform net zijn toegevoegde waarde verhogen. Dankzij objectieve data over de performantie, ontwikkeling en feedback van werknemers kan hr bruikbare en gestaafde cijfers voorleggen aan de ceo. Eigenlijk geven we de hr-manager dus een zitje aan de strategische tafel, terwijl de werknemer een duwtje in de rug krijgt op zijn carrièrepad.”

Magali De Reu

“Wij vervangen niet de hr-manager maar geven hem net een zitje aan de strategische tafel”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content