Adobe Flex – Builder 3 – Professional

Test verschenen in Data News nr.20 van 30 mei

Vlot Rich Internet Applicaties ontwikkelen

Adobe Flex is een opensource ontwikkelomgeving voor het bouwen en onderhouden van geavanceerde, expressieve webapplicaties die compatibel zijn met alle belangrijke browsers, desktops en besturingssystemen. In Flex Builder 3 kunt u eenvoudiger Rich Internet Applications (RIA’s) voor de desktop ontwikkelen. U zou ook de opensource Flex SDK kunnen gebruiken, maar om echt comfortabel RIA’s te ontwikkelen is Adobe Flex Builder 3 toch een must en zijn geld zeker waard.

Producent & leverancier:

Adobe; www.adobe.com/products/flex/

Escaux – net.PBX

Test verschenen in Data News nr. 18 van 16 mei

Het beste van twee werelden

Escaux dook ook al in 2006 op in dit lijstje. De gehoste net.PBX voip-telefoonoplossing van he Waverse bedrijf bekoorde ons dit jaar opnieuw. Net.PBX verenigt het beste van twee werelden. Er draait een operationeel deel bij de klant dat gewoon verder blijft werken mocht de internetverbinding onverhoopt uitvallen. Het beheer draait centraal op de servers van Escaux. Alles is een service of dienst. Het systeem is gebruiksvriendelijk en ondersteunt een indrukwekkende waaier aan SIP-telefoons. Deze voip-oplossing op maat van kleine en grote kmo’s functioneert goed en heeft een competitief prijskaartje.

Producent en leverancier:

Escaux,www.escaux.com

Globesoft – MultiNetwork – Manager 7

Test verschenen in Data News nr.32 van 10 oktober

Onmisbaar voor zwervers

MultiNetwork Manager 7 verzorgt alle netwerkgebonden instellingen van Windows-laptops en koppelt die aan gemakkelijk te kiezen locatieprofielen. Het laat u heel flexibel kiezen tussen willekeurige netwerk- en connectieprofielen. MNN biedt veel meer functionaliteit dan de netwerkprofielen in Windows Vista en XP. Gebruikers die vaak onderweg zijn, besparen heel wat tijd en configuratiewerk met dit handige hulpprogramma.

Producent: Globesoft, USA; www.globesoft.com

Distributeur : Microwall NV/SA, Brussel +32 2 340 66 80 / Charleroi +32 71 20 90 10; www.microwall.be

IBM UC2 with – SameTime

Test verschenen in Data News nr. 4 van 1 februari

Eengemaakte communicatie zoals het hoort

Spraak, beeld, computerdata en andere elektronische documenten en multimediabestanden lopen bij Unified Communication & Collaboration (UCC) over één netwerk. IBM trekt voor zijn UC2-oplossing stevig de kaart van open source. Via het gratis en opensource Eclipse-kaderwerk kunnen ook applicaties van derden over verschillende platformen heen in een UCC-netwerk worden geplugd. Eclipse communiceert met bedrijfsservers. Aan de clientzijde draait Expeditor, een runtime engine die Eclipse ondersteunt. IBM’s eigen communicatieplatform is gebaseerd op Lotus Notes, maar dat heeft nog weinig te maken met de Notes van weleer. Lotus SameTime verzorgt de samenwerking en uitgebreide real-time communicatie tussen personen.

Producent: IBM, www.ibm.com & www.lotus.be

MX Lab Managed – AntiSpam & Content – Policy Service

Test verschenen in Data News nr. 31 van 3 oktober

Spam op dieet

Volgens recente cijfers is ruim vier vijfde van alle e-mails ongewenst. Een behoorlijk e-mailfiltersysteem is daarom botte noodzaak. In plaats van dit lokaal te draaien, kunt u ook kiezen voor een handige gehoste oplossing. Wij waren het meest onder de indruk van de oplossing van het Belgische bedrijf MX Lab, zelfs in die mate dat we er na onze massatest van eerder dit jaar zelf een abonnement hebben op genomen. Qua prestaties stelt MX Lab ons nog altijd niet teleur. Het prijskaartje is ook erg democratisch. Zelfs heel kleine bedrijven zoals het onze kunnen zich deze gehoste antispamdienst gemakkelijk permitteren.

Producent & Leverancier: MX Lab, www.mxlab.eu

Nucleus – Universal – Groupware

Test verschenen in Data News nr. 39 van 5 december

Steekt Exchange naar de kroon

Het Antwerpse hostingbedrijf Nucleus wist zich dit jaar aardig in de kijker te werken bij onze testers. In Data News nr. 21 van 6 juni 2008 kwam de online back-updienst van Nucleus als een van de besten uit onze massatest. Maar we zetten nog liever Nucleus’ gehoste groupwareoplossing Universal Groupware in de kijker. Het is een gebruiksvriendelijke en snel werkende Zimbra-gebaseerde groupware-oplossing die MS Exchange naar de kroon steekt. De prijs is ook zeer democratisch.

Producent & Leverancier: Nucleus bvba, Antwerpen; tel. +32 3 275 01 60; www.nucleus.be

OpenOffice.org 3

Test verschijnt in Data News nr.41 van 19 december (2008)

Het vuur aan de schenen van MS Office

OpenOffice 3, de door Sun gesponsorde opensource kantoorsuite, komt qua functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid weer een stapje dichter bij rivaal Microsoft Office 2007. De interface leunt meer aan bij MS Office 2003, maar voor bedrijven die willen overstappen is dat wellicht meer een voor- dan een nadeel. Qua prijs is er alleszins geen concurrentie met MS Office. Bedrijf kunnen zelfs onderhoudscontracten krijgen, of wachten op de commerciële Sun StarOffice 3. Het getuigt volgens ons van gezond verstand OpenOffice 3 op zijn minst eens te evalueren.

Producent: Sun, www.sun.com & opensourcegemeenschap

Leverancier: www.openoffice.org

Ricoh Aficio – MP-C3500

Test verschenen in Data News nr. 24 van 27 juni

Alles in een

Een printer, een scanner, een kopieermachine en vaak ook nog een fax in een toestel bespaart heel wat plaats en onderhoud. Toen we in het voorjaar netwerkmultifunctionals voor grotere volumes testten, waren we het meest onder de indruk van de Ricoh Aficio MP-C3500. Deze multifunctional print en scant zeer snel en biedt een erg lage paginakostprijs. Alleen het beheer zou beter kunnen. Ondertussen is er een opvolger, de Aficio MP-C3500e, die nog een fractie sneller scant, afdrukt en kopieert.

Producent & leverancier: Ricoh, www.ricoh.be

Sybase – iAnywhere Afaria

Test verschenen in Data News nr. 36 van 14 november

Het kleinste computertje aan banden gelegd

Op het vlak van beveiliging worden de kleinste computertjes (pda’s en smartphones) wel eens vergeten. Sybase biedt een van de uitgebreidste beveiligingsoplossingen voor mobiele apparatuur. De bedrijfsstrategie van Sybase richt zich tegenwoordig vooral op de draadloze onderneming. De componenten beheer en beveiliging van de Sybase Information Anywhere Suite zijn ondergebracht in Afaria. Dit is de meest volledige en allesomvattende beheer- en beveiligingssuite voor mobiele systemen die we ooit gezien hebben.

Producent: Sybase iAnyware, USA; www.ianywhere.com

Distributie B: Dolmen, www.dolmen.be; Xenon54, www.xenon54.be; i-Commotion, www.i-commotion.be; Dimension Data, www.dimensiondata.be

Ubuntu 8.10

Test verschijnt in Data News nr.3 van 2009

Veel beter netwerkbeheer

Er bestaan honderden Linux-distributies, maar de op Debian-gebaseerde, volledig gratis Ubuntu-distributie vinden wij een van de betere. Ubuntu werkt op gelijke hardware een stuk sneller dan Windows XP en Vista. Ubuntu 8.10 biedt voor desktops een veel beter netwerkbeheer, gastsessies en betere multimediaondersteuning. Voor servers krijgt u ingebouwde virtualisatie, volledige Java-ondersteuning, verbeterde RAID-ondersteuning en centraal beheer via Landscape. Hoewel Ubuntu voor iedereen gratis is, kunnen bedrijven wel onderhoudscontracten verkrijgen. Wij hebben het product nog getest in 2008, maar het testverslag verschijnt pas in 2009.

Producent & Leverancier: Canonical Ltd., Isle of Man; www.ubuntu.com, www.kubuntu.com, www.xubuntu.com, www.edubuntu.org, www.gobuntu.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content