Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Met zijn nieuwste aangekondigde printers en laptops schuift HP innovatie (opnieuw) naar voren als concurrentievoordeel.

Op het gebied van afdrukken, mikt HP duidelijk op mobiliteit. Zo kan je met de nieuwe HP LaserJet 800 documenten afdrukken vanuit een mobiel apparaat via nfc (near-field communication). De beveiliging gebeurt dankzij data-encryptie, een wachtwoord en de splitsing van de verbinding ten opzichte van het bedrijfsnetwerk.

PRINTERS

Na Samsung deze zomer biedt HP dus ook dit soort oplossing aan en kondigt het bedrijf al voor dit najaar andere printers aan die deze draadloze connectiviteit ondersteunen. HP biedt ook 2 accessoires aan waardoor de zowat 40 miljoen printers op de markt draadloos afdrukken vanuit een mobiel apparaat kunnen ondersteunen. Aangezien deze apparaten zijn aangesloten via usb, sluit HP niet uit dat printers van andere fabrikanten ook ondersteund kunnen worden.

Daarnaast heeft HP zich in het kader van de Mopria Alliance aangesloten bij een aantal fabrikanten, waaronder Xerox, Canon en Samsung, om een standaard voor draadloos printen te promoten.

Het bedrijf lanceerde ook verschillende nieuwe laserprinters voor de kmo-markt, maar ook de HP OfficeJet Pro X, een waaier van inkjetprinters (2 monofunctionele en 2 multifunctionele toestellen) die vooral worden gekenmerkt door zeer lage drukkosten, een hoge productiviteit en hoogstaande milieukenmerken. Zo is er de PageWide-technologie, die 70 pagina’s/minuut bereikt dankzij een paginagrote printkop (niet de printkop, maar het papier beweegt). Dit apparaat is bij ons verkrijgbaar vanaf 1 november en is vooral bedoeld voor organisaties met gedecentraliseerde vestigingen (gezondheid, openbare sector, enz.). “In het begin was de inktjetprinter bedoeld voor particulieren, maar deze technologie zien we steeds vaker opduiken in kmo’s en gedecentraliseerde organisaties”, aldus Merce Barcons, vice president van inkjet emea printing systems. De HP-strategie op het vlak van inkjet valt uiteen in 3 pijlers: inkjet bevorderen op de professionele markt dus, maar ook het bewustzijn vergroten voor de lage kosten van deze technologie en het inkjetdrukken vanuit mobiele apparaten promoten. “De drukmarkt voor het grote publiek kent een terugval, maar de kmo-sector groeit met 8 tot 10 % per jaar, afhankelijk van de regio en de geraadpleegde analist”, voegt Susanne Heis, vice president van emea printing systems eraan toe. Zij ziet in beheerde drukdiensten (mps of managed print services) een interessant potentieel.

… EN LAPTOPS

Daarnaast is HP sterker gaan innoveren in de wereld van de laptops, zoals de nieuwe serie premium ultrabooks EliteBook 800 laat zien, die worden verkocht in schermversies van 12,5″, 14″ en 15,6″. Deze toestellen zijn 40 % dunner en 30 % lichter dan hun voorgangers en kunnen tot 33 uur autonoom werken, aldus de fabrikant. Ook de ProBook 600 is bedoeld voor klanten die zich willen uitrusten met specifieke configuraties, terwijl de ProBook 400 een perfect evenwicht wil vormen tussen professionele en privébehoeften, met de integratie van de 4e generatie i3: i5/i7 Intelprocessors.

We onthouden ook de Spectre X2 Pro, die een klassieke laptop koppelt aan een tablet, met verschillende beveiligingsoplossingen voor de bescherming van de apparatuur (HP Sure Start om de bios van een pc te reconstrueren), de data (HP Trust Circles dat voorkomt dat gevoelige gegevens in verkeerde handen terechtkomen) en de identiteit (HP ElitePad Security SmartJacket, uitgerust met een multi-factor authenticatie).

Marc Husquinet

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content