Een mierenplaag, een kapotte parachute en appelmoes met usb-stick: het zijn maar enkele bizarre gevallen van gegevensverlies uit de jaarlijkse toptien van dataherstellers Kroll Ontrack. Goed voor een flinke portie Data ‘Recovery’ News. Lachen mag – ook voor de gebruikers die tekenden voor de computerrampen: in al deze gevallen werd de data van de gebruikers wel nog gerecupereerd. Noteer dus alvast dit goed voornemen voor volgend jaar: geen data verliezen, en niet panikeren als het toch gebeurt.

1. Toen een fotograaf in Thailand erachter kwam dat een complete mierenkolonie zich in zijn externe harde schijf had gevestigd, verwijderde hij het omhulsel en spoot er een bus insectenverdelger in leeg. De mieren overleefde de aanval niet… maar de data evenmin.

2. Om de werking van een parachute te testen, werd een camera als ‘vracht’ uit een vliegtuig gegooid. Helaas ging de parachute niet open en kwam de camera redelijk onzacht op de grond terecht.

3. Een Britse wetenschapper (!) kon het gepiep van zijn harde schijf niet langer aanhoren. Hij boorde een gat in de buitenkant en goot een scheut olie over het mechanisme. Weg gepiep, weg data.

4. Een compleet kantoor werd verwoest door een brand. Het enige wat overbleef waren enkele cd’s… versmolten met het hoesje.

5. In het heetst van de strijd gooide een Australische zakenman tijdens een discussie een usb-stick naar zijn partner. De vitale bedrijfsinformatie spatte in stukjes uiteen op de vloer.

6. Een wetenschapper (!!) knoeide tijdens een experiment bijtend zuur op een externe harde schijf.

7. Een fotograaf kreeg het warm en koud tegelijk toen hij per ongeluk de trouwfoto’s van een bruidspaar had overschreven. Twee dagen voor het koppel terugkeerde van zijn huwelijksreis, werden de foto’s gerecupereerd.

8. Een visser nam tijdens een dagje vissen zijn laptop mee om. En jawel hoor – u voelt hem aankomen – toen hij opstond, verloor hij zijn evenwicht en belandde samen met de laptop in het water.

9. Een overenthousiaste vader vergat tijdens het eten geven aan zijn peuter om de usb-stick uit zijn hemdzak te halen. Resultaat: appelmoes met usb-stick.

10. Afsluiten doet de lijst met wat volgens ons een klassieker moet zijn: de usb-stick van een vrouwelijke telewerker die in de wasmachine belandt en de data mee wegspoelt. En wij die dachten dat het altijd mannen waren die vergeten hun zakken leeg te maken…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content