Bart Heynssens (29) studeerde in 2008 af als burgerlijk ingenieur elektrotechniek aan de Universiteit Gent. Hij kon meteen aan de slag bij de r&d-afdeling van Alcatel-Lucent in Antwerpen, waar hij onder meer aan de ontwikkeling van nieuwe vdsl-technologie meewerkte. Na drie jaar stuurde het bedrijf Bart als projectmanager naar een klant in Den Haag. Daarna groeide hij door tot accountmanager voor Proximus. Bart ruilde Gent een tijd geleden voor Berchem.

7:00 – Ik sta op en ontbijt. Op de smartphone kijk ik of er dringende e-mails zijn binnengelopen en of er eventueel iets is gewijzigd in mijn agenda. Daarna ga ik douchen en kleed me aan.

7:45 – Straks ga ik op klantenbezoek. Ik bereid de meeting thuis nog wat voor.

8:30 – Ik vertrek met de wagen richting Brussel. Onderweg bel ik met een collega om te overleggen over een andere klantendemo die we aan het voorbereiden zijn.

9:30 – Ik arriveer bij de klant. Twee van mijn collega’s zijn al ter plaatse. We lopen snel nog even door de belangrijkste punten van onze presentatie.

10:00 – Meeting met de klant. Diverse technische en commerciële vraagstukken komen op tafel. Mijn achtergrond bij r&d komt hier goed van pas. Ik heb inzicht in de behoeften van de klant, maar begrijp tegelijk ook wat er technisch haalbaar is.

12:00 – Snelle lunch met de collega’s. We kaarten nog even na over de meeting van daarnet.

12:30 – Ik vertrek weer richting Antwerpen en parkeer mijn wagen thuis. Ik rij met de fiets naar kantoor: een ongelofelijke luxe!

13:30 – Over enkele dagen ronden we een paar contracten af. Ik kijk de documenten na en geef mijn feedback door.

15:00 – De collega’s aan de oostkust van de VS zijn wakker. In een conf call bespreken we een nieuw product waar één van de klanten al zijn interesse voor heeft uitgesproken.

16:00 – Ik ontmoet enkele collega’s uit andere afdelingen. We brainstormen over mogelijke nieuwe oplossingen en denken na over hoe we kunnen innoveren, over de diverse bedrijfsafdelingen heen.

17:00 – Ik neem even de tijd om de e-mails te beantwoorden die doorheen de dag zijn blijven liggen. Er komt ook nog wat gepuzzel kijken bij de samenstelling van mijn agenda voor morgen.

18:30 – Op donderdag gaan we na het werk iets drinken met collega’s. Dat is het ideale moment om op de hoogte te blijven van de projecten waar iedereen aan werkt, of om straffe verhalen te horen over recente business trips.

19:30 – Ik ga nog even langs in het warenhuis, dan naar huis om iets te eten.

20:45 – Tijdens de zomermaanden ga ik ’s avonds zeilen op het Galgenweel, een grote plas op Linkeroever. Buiten het zeilseizoen – zoals nu dus – hou ik mijn conditie op peil door te lopen.

22:00 – Terug thuis, fris gedoucht en ontspannen voor de tv. Ik check nog snel even de smartphone, maar mijn agenda voor morgen blijft gelukkig zoals ze was.

23:30 – Lichten uit!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content