Ellen Van Rompaey (40) studeerde toegepaste economische wetenschappen aan de KU Leuven. Ze werkt in het team voor change & configuration management bij Telenet. Ze treedt er op als eerste aanspreekpunt voor voorstellen rond wijzigingen in de it-infrastructuur van het bedrijf. Ellen woont met haar dochter Renée (9) in Beerzel.

7: 00 – Opstaan! We nemen rustig de tijd voor het ontbijt. Ik maak lunchpakketjes voor mijn dochter en mezelf.

8: 00 – Even douchen en aankleden.

8: 25 – Ik breng Renée te voet naar school.

8: 35 – Ik vertrek met de wagen naar het hoofdkwartier van Telenet in Mechelen.

9: 00 – Aankomst op kantoor. Bij een kop koffie neem ik mijn e-mail door. Ik overloop met de collega’s welke activiteiten er tijdens de nachtshift plaatsvonden. De meeste wijzigingen aan de it-infrastructuur voeren we ’s nachts door. De debriefing ’s morgens is uiteraard heel belangrijk.

10: 00 – Ik werk verder aan de voorbereiding van de CAB-meeting (Change Advisory Board), later op de dag. Tijdens die vergadering zullen we een reeks wijzigingen bespreken. Ik vertegenwoordig daarbij de afdelingen die om de wijzigingen vragen.

11: 00 – We bereiden de introductie voor van een tool voor it auto discovery. Ik voer nog wat testen uit en schrijf een rapport.

12: 00 – Lunch met de collega’s in het bedrijfsrestaurant.

12: 45 – Ik rond de voorbereiding van de CAB-meeting af.

13: 00 – Vergadering met de collega’s van network engineering. Wijzigingen in het netwerk hebben vaak impact op de systemen, en omgekeerd. Iedere week komen we samen om de interventies op elkaar af te stemmen.

14: 00 – CAB-meeting! We overlopen alle voorstellen voor wijzigingen in de it-infrastructuur: zowel hun impact op de business als op de it-sytemen zelf.

15: 00 – We bespreken de feedback van de vergadering met de change initiators die de wijzigingen hebben voorgesteld.

15: 30 – Town hall meeting over it governance. Zo’n vergadering is vrij informeel van opzet, waarbij het management uitleg geeft rond een specifiek onderwerp.

16: 30 – Terug aan mijn bureau. Ik stel een verslag op van de CAB-meeting en stuur die door naar alle betrokken partijen.

17: 00 – Ik maak een rapportje over de voorbije werkdag.

17: 15 – Laatste check of alles goed is doorgegeven. Ik informeer nog even of alles duidelijk is voor de changes die vanavond en vannacht zijn gepland.

17: 45 – In de wagen op weg naar Beerzel.

18: 15 – Ik haal mijn dochter op bij de kunstacademie. Onderweg naar huis stoppen we nog even voor een paar boodschappen.

19: 15 – Ik zorg voor assistentie bij het huiswerk.

20: 00 – Samen kijken we nog wat tv.

20: 45 – Bedtijd voor de schoolgaande jeugd! Ik eet nog een boterhammetje.

21: 00 – Ontspannen bij een mooie film samen met mijn vriend.

22: 45 – Tijd voor bed. Morgen wacht weer een drukke dag…

Partner Content