Marlies Adamczyk (27) studeerde toegepaste economische wetenschappen aan de KU Leuven. Ze volgde aanvullende opleidingen rond projectbeheer aan de Vlerick Business School en rond logistieke informatiesystemen aan de Provinciale Hogeschool Limburg. Marlies is getrouwd met Janick en woont in Hasselt. Ze werkt als pmo-manager (project management office) bij H. Essers in Genk. Het bedrijf beheert 880.000 m² magazijnruimte, naast een vloot van 1.250 trekkers en 2.500 trailers. H. Essers telt 3.900 medewerkers, verdeeld over 37 vestigingen in 11 Europese landen.

7.15 – Opstaan! Na een douche neem ik tijd voor het ontbijt. Ik maak een lunchpakketje voor straks.

8.10 – Ik vertrek naar mijn kantoor in het ict-gebouw van H. Essers in Winterslag. Ik heb altijd in Limburg willen blijven wonen en werken. Voor mij geen files! Als kind vertelde ik al dat ik later bij H. Essers zou werken. Op zondagmiddag kwamen we vaak voorbij het bedrijf. De lange rijen vrachtwagens maakten grote indruk. Na mijn studies in 2008 ben ik dan ook onmiddellijk bij H. Essers gaan solliciteren.

8.30 – Aangekomen op kantoor. Ik begin de dag met de gebruikelijke routine: pc aanzetten, e-mail doornemen en een praatje maken met de collega’s. Het ict-team van H. Essers telt ongeveer zeventig medewerkers. Als pmo-manager ben ik verantwoordelijk voor het projectmanagementteam voor onze applicaties: het wms (warehouse management system) en tms (transport management system).

9.00 – Conference call over een nieuw projectplan bij een bestaande klant. Het bedrijf migreert naar een nieuw erp-pakket. Dat heeft impact op de communicatie met ons wms. Samen overlopen we de belangrijkste stappen uit het projectplan.

10.30 – Vergadering met één van de projectteams. Samen met de business analist, technisch analist en ontwikkelaars bekijken we de voortgang van het project. We bespreken de geboekte resultaten en zoeken oplossingen voor een aantal knelpunten.

11.30 – Ik werk enkele telefoontjes af en beantwoord een paar vragen van klanten via e-mail.

12.00 – In de hoofdzetel in Genk – een paar kilometer verderop – is er een bedrijfsrestaurant, maar ik blijf voor de lunch in Winterslag. Het is prachtig weer vandaag. Samen met enkele collega’s geniet ik buiten een half uurtje van de zon.

13.00 – Ik vertrek naar een potentiële klant in Brussel.

14.00 – We zijn op bezoek bij een bedrijf dat erover denkt zijn magazijn te verkopen aan H. Essers. Samen met een business analist presenteer ik ons wms. We laten zien wat we voor het bedrijf kunnen betekenen.

16.00 – De vergadering is afgelopen en ik rij terug naar Winterslag. In de wagen krijg ik een paar telefoontjes van collega’s.

17.00 – Op kantoor schrijf ik een verslag van de vergadering in Brussel. Ik behandel nog wat e-mails en bereid kort een vergadering voor die morgen op de planning staat.

18.30 – Ik kom thuis in Hasselt. Samen met Janick bereiden we het avondmaal.

20.00 – Zus Jolien komt langs. Ze neemt deel aan de verkiezing van Miss Limburg. Ik help haar met haar promotiecampagne. We sturen e-mails rond om interviews aan te vragen en bedenken enkele acties om de mensen aan te zetten te sms’en voor Jolien.

22.30 – Nog even relaxen voor tv.

23.00 – Licht uit en slaapwel!

Partner Content