Saskia Vercruyssen (32) heeft een diploma handelsingenieur beleidsinformatica van de Universiteit Antwerpen. Haar eerste werkervaringen deed ze op bij Belgacom en AE. Sinds zes jaar is ze verbonden aan de afdeling technology consulting van Accenture. Ze werkt er rond ict-strategie en -transformatie. Saskia woont met haar man, zoon en dochter in Antwerpen.

6.30 U – Opstaan! Het is iedere dag een hele rush om de kinderen aan te kleden, samen te ontbijten, boterhammen te smeren en op tijd te vertrekken.

8.00 U – Iedereen is klaar. Mijn man brengt onze zoon naar de kleuterschool. Ik ga met ons dochtertje naar de crèche.

8.20 U – Ik vertrek naar Brussel. Tijdens de rit doe ik een paar telefoontjes met collega’s. Sinds twee jaar werk ik op een groot transformatieproject, waarbij we een zogenaamde carve-out begeleiden. Het is onze taak ervoor te zorgen dat we de juiste delen uit de ict-omgeving losmaken en verzelfstandigen. Ik werk ter plaatse bij de klant.

9.15 U – Ik kom aan in Brussel. Snel even de pc starten en enkele mails bekijken.

9.30 U – De eerste meeting van de dag. We bespreken een aantal aandachtspunten in verband met het lopende infrastructuurproject.

10.45 U – Statusmeeting met de projectmanagers. Het lopende programma bestaat uit negen projecten, met elk een eigen projectmanager: splitsing van het netwerk, van het datacenter, van de werkplekken, enzovoort. Er is een grote samenhang tussen de verschillende projecten. Daarom zorgen we voor een strikte opvolging.

12.00 U – Vandaag blijft de lunch beperkt tot een broodje, terwijl ik op de pc verder mails bekijk.

12.30 U – Meeting over de twee betrokken partijen: het bedrijf dat we via de carve-out verlaten, en het nieuwe bedrijf dat daar het resultaat van is. Communicatie over het project is heel belangrijk, maar kan ook gevoelig liggen.

15.00 U – Vergadering over personeel en organisatie. We moeten het lopende traject strak in het gareel houden. Tijdens de vergadering evalueren we cijfers en rapporten.

18.00 U – Oei, is het al zo laat? Ik vertrek naar Antwerpen. Gelukkig is er vlot verkeer.

19.00 U – De kinderen zijn thuis al flink aan het spelen. Ik geef onze dochter nog een laatste flesje.

20.00 U – Avondeten met mijn man. In de kinderkamers blijft het rustig.

21.15 U – Ik ga nog een rondje joggen.

22.00 U – Nog een verfrissende douche en dan op tijd naar bed. Hopelijk kunnen we de nacht doorslapen, zonder huilbuien van de kids…

Partner Content