Sofie Lamont (38) behaalde het diploma handelsingenieur aan de EHSAL (HUB) in Brussel. De voorbije veertien jaar werkte ze aan diverse ict-trajecten in de markt van de nutsbedrijven: eerst bij Accenture, sinds negen jaar bij Itineris. Sofie woont met haar man en drie kinderen in de buurt van Gent.

6:15 De dag begint. Opstaan, kinderen uit bed, aankleden en ontbijten.

7:45 We vertrekken naar school. Justine (10) en Thibault (8) vinden het leuk om vroeg op school te zijn. Maxence (3) niet echt, dus zoeken we de gulden middenweg.

8:30 Ik kom aan bij Itineris in Deurle. Ongeveer de helft van de tijd werk ik bij klanten, maar vandaag ga ik naar kantoor. Ik neem e-mails door en overloop de actiepunten en vergaderingen van de dag.

9:00 Tijd voor een kop koffie. In de keuken sla ik een praatje met collega. Zo blijven we op een informele manier bij over de stand van zaken van diverse projecten.

9:30 Vergadering over de Wetgeving Energiebelasting Nederland. Ik volg de wijzigingen in de Nederlandse wetgeving op. Voor de nutsbedrijven die ons erp-pakket UMAX gebruiken, moet onze oplossing altijd up-to-date zijn.

11:00 Ik geef advies aan de afdeling customer care rond de crm-billing-functionaliteit van onze oplossing. Het gaat om advies rond implementaties waar ik bij betrokken was en waar klanten enkele specifieke vragen stelden.

12:00 Lunchvergadering met het personeelscomité DIABLO. We vormen het informele communicatiekanaal tussen het personeel en de directie. Het comité bestaat uit zeven collega’s uit verschillende afdelingen. We werken rond Dialoog, Innovatie, Amusement, Brugfunctie, Laagdrempeligheid en Oplossingen, vandaar onze naam. Vandaag hebben we het over interne communicatie.

13:30 Statusvergadering met het team voor product management. We bepalen de releasekalender voor 2014 van onze erp-oplossing. Altijd weer een huzarenstukje.

15:00 Ik werk aan een voorstel voor een implementatie bij een Nederlandse klant. Alles samen moeten we ruim duizend requirements doorlopen. Hier zijn we zeker nog een paar dagen mee bezig.

16:00 Vanuit mijn rol als competence team lead voer ik een evaluatiegesprek met één van de medewerkers.

18:30 Ik haal de kinderen op bij oma. Wat zouden we doen zonder haar hulp? Thibault en Justine staan keurig klaar in judopak en ballettenue.

18:50 Onderweg halen we ons wekelijks pakket biologisch geteelde groenten en fruit op. Lekker! We pikken nog enkele vriendjes op voor de judo- en balletles. Samen met andere mama’s hebben we een carpoolsysteem afgesproken.

20:15 Ik stop de kinderen in bed en lees nog een verhaaltje voor.

20:30 Aan de slag met de verse groenten.

21:15 We ruimen de keuken op, kijken de agenda’s na en zetten de boekentassen klaar.

22:15 We volgen het nieuws van de dag in het laatavondjournaal.

23:00 Bedtijd!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content