Tim Smeets (27) studeerde toegepaste informatica aan de Katholieke Hogeschool Leuven. Na ruim vier jaar als programmeur en applicatie-ingenieur bij KBC, ging hij eind 2012 als functioneel analist aan de slag bij Crelan. Hij staat er mee in voor de vertaling van de behoeften en verwachtingen van de business naar concrete opdrachten voor de programmeurs. Het jonge gezin Smeets – met behalve Tim ook echtgenote Jessica en dochter Hanne (drie maanden) – verhuisde onlangs naar Elewijt.

5.45 Klaar voor een nieuwe dag! Ik sta op en spring onder de douche. Na het ontbijt kleed ik Hanne aan en is ook zij klaar om op pad te gaan.

6.45 Na een korte tussenstop bij de crèche vertrek ik naar de hoofdzetel van Crelan in Anderlecht.

7.30 Ik kom aan op kantoor en begin met de vaste routine: goeiedag zeggen aan de collega’s, pc opstarten en e-mail doornemen.

8.00 Ik ben onder meer verantwoordelijk voor een applicatie die de communicatie tussen Crelan en de klanten ondersteunt. Het gaat om een applicatie die diverse documenten opstelt, zoals brieven en offertes rond kredieten. We ronden stilaan de voorbereiding van de nieuwe release van de applicatie af. Samen met een collega bekijken we een reeks testresultaten.

9.00 Met de programmeur bespreek ik onze bevindingen. We vinden een oplossing om de vastgestelde fouten op te lossen.

11.00 Na de nodige aanpassingen wil ik de laatste versie van de applicatie graag zelf nog wat verder testen. Ik vat mijn bevindingen samen en leg die voor aan de collega’s van de business. Zij zullen mij later hun feedback bezorgen. Wanneer de collega’s bij business groen licht geven, kunnen we de applicatie naar de acceptatiefase doorschuiven.

12.00 Lunch in het bedrijfsrestaurant. Het is altijd leuk om samen met collega’s te lunchen. Zo blijf je makkelijk op de hoogte van de projecten waar andere teams op werken.

13.00 Vergadering rond een nieuw project. We zullen een nieuwe applicatie bouwen in verband met de berekening van rentevoeten. De collega’s uit de business leggen uit wat hun vereisten en verwachtingen zijn.

14.00 Ik neem de belangrijkste punten uit de vergadering mee en start meteen met de functionele analyse voor het nieuwe project. Die analyse vormt de basis waarmee – in een later stadium – de programmeur aan de slag gaat.

16.30 Ik vertrek vanuit Anderlecht richting Elewijt. Eerst ga ik Hanne ophalen.

17.30 Hanne wil graag nog wat spelen!

18.00 Jessica komt thuis. Samen maken we het avondmaal klaar.

19.00 Het is een prachtige lenteavond. Pas een week geleden zijn we verhuisd. Met Hanne in de kinderwagen maken we een wandeling om onze nieuwe buurt wat te verkennen. Ook de hond mag mee.

20.00 Er is nog heel wat te doen in huis! Vanavond beperken we ons tot opruimen en één en ander op orde brengen.

22.00 De tijd vliegt en morgen is er weer een werkdag… Op tijd naar bed!

Partner Content