Tom Hallaert (29) studeerde multimedia- en communicatietechnologie aan het PIH in Kortrijk. Tijdens zijn studie liep hij stage aan de Technische Universiteit van Riga in Letland, waar hij apps ontwikkelde voor de eerste smartphones. Tom werkte zeven jaar bij KBC, onder meer als offshore coördinator van een team ontwikkelaars in India. Als projectleider werkte hij zelf ook een jaar in India. Na een korte tussenstop bij Symeta (Colruyt Group) is hij sinds een jaar aan de slag bij ict-dienstverlener Sogeti. Tom woont met zijn vrouw Gitte en dochter Lieze (2) in Roosdaal.

6.20 Gisteren was het vrij laat. Ik sta een halfuurtje later op dan gewoonlijk. Gitte en ik verdelen de taken onder elkaar: Lieze aankleden en haar ontbijt maken. Voor mezelf maak ik een ontbijtpakketje dat ik straks in de auto opeet.

7.15 Vandaag breng ik Lieze naar de opvang in Groot-Bijgaarden.

7.50 Lieze is afgezet bij haar vriendjes. Ik rij door naar kantoor in Evere, maar kom in een lange file terecht. Dat half uur langer slapen breekt me zuur op! In de auto doe ik wat telefoontjes en maak ik notities.

9.00 Eindelijk op kantoor… Koffie! Ik overloop de e-mails van de voorbije avond en start de eerste projectopvolging. Ik ben verantwoordelijk voor vier lopende projecten en voor het service management bij drie klanten.

9.45 Ik werk aan een dashboard voor een klant. Het dashboard geeft een zicht op het onderhoud van een platform voor e-commerce. Morgen bespreek ik één en ander met de klant.

10.15 Overleg met een collega servicemanager in verband met de maandelijkse rapportering aan een nieuwe klant. We bekijken hoe we dat zullen aanpakken en welke info we daarvoor nodig hebben. Aansluitend werk ik een template uit voor de rapportering aan de nieuwe klant.

12.00 Vlug nog wat administratie in orde brengen: tijdregistratie en beschrijving van taken.

13.00 Samen met een paar collega’s hou ik middagpauze in onze lunchruimte.

13.30 Vergadering met een accountmanager die het bedrijf verlaat. Ik zal een deel van haar taken overnemen. We bespreken hoe we dat het best kunnen aanpakken.

14.00 Ik beantwoord via e-mail enkele vragen in verband met projectopvolging.

14.30 Bij een klant hebben we een Kofax-implementatie afgerond: een stuk technologie dat automatisch documenten leest. Samen met een collega van finance bekijk ik welke geleverde prestaties we nog moeten factureren.

15.30 Vergadering over een infrastructuurvraagstuk bij een klant.

16.15 De Hogeschool Limburg heeft me uitgenodigd om een gastsessie te geven over projectmanagement. Het is de eerste keer dat ik zoiets doe, dus ik wil goed voorbereid zijn. Ik werk verder aan mijn presentatie.

17.45 Afspraak met de collega’s van onze afdeling in een restaurant in Zaventem. We doen dat regelmatig. Zo leer je elkaar beter kennen en kun je ook eens op een informele manier over het werk praten.

22.45 Op weg naar Roosdaal. Nu gelukkig zonder files!

23.15 Ik praat nog even na over de voorbije dag met Gitte en neem de krant door.

0.00 Bedtijd!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content