Op drie jaar tijd is Input For You uitgegroeid tot één van de grootste digitaliseringsbedrijven in Europa. Voor onder meer ziekenhuizen en verzekeraars scant en indexeert Input For You tot 300.000 documenten per dag.

Input For You is gevestigd in Brussel, in hetzelfde gebouw als de beschutte werkplaats Manufast. Dat is geen toeval. De digitalisering van papieren archieven zorgt in de eerste plaats voor een belangrijke logistieke stroom. “Dagelijks verwerken we hier vijf à zes pallets, boordevol kartonnen dozen, met daarin dossiers”, zegt François Pecher, general manager van Input For You. “Het eigenlijke scannen gebeurt heel snel. Het is vooral het voorbereidingstraject dat een heel tijds- en arbeidsintensief karakter heeft.” Voor die voorbereiding – onder meer het verwijderen van nietjes en het openplooien van dichtgevouwen papieren – kan Input For You rekenen op ongeveer zeventig medewerkers, waarvan de meeste in de beschutte werkplaats Manufast actief zijn. Daarnaast heeft Input For You dertig medewerkers op de eigen payroll. De toevoeging van intelligentie – de indexering van de gescande documenten – gebeurt bij een gespecialiseerd bedrijf in India. Daar werken nog eens ruim vijftig mensen voltijds voor Input For You.

Specialisatie

Met zijn activiteiten houdt Input For You zich bewust uit de markt van de documentmanagementsystemen. Net daarom kon het bedrijf sinds zijn oprichting in 2006 zo sterk groeien. “Er zijn veel aanbieders van oplossingen voor documentmanagement die ook scanningdiensten aanbieden”, zegt Stephan Cornelis, “maar niet veel bedrijven zijn gespecialiseerd in scanning en indexering zoals wij.” De dienstverlening van Input For You bestaat uit twee luiken. “We zorgen eerst voor de ruwe scan. Dat is een letterlijke, digitale kopie van alles wat we in een dossier hebben aangetroffen. Van elk blad maken we vier files: recto en verso, in zwart-wit en in kleur. Ook van de blanco pagina’s.”

Daarnaast bezorgt Input For You de klant ook de afgewerkte files: de opgeschoonde en geïndexeerde versie van de dossiers. Mocht in de afgewerkte files een fout zijn geslopen, dan kan de klant altijd teruggrijpen naar de ruwe scan om na te gaan hoe het dossier er in originele vorm uitzag. De klant ontvangt de files op een mobiele harddisk. Een gespecialiseerde firma vernietigt de papieren dossiers daarna. Referenties van Input For You zijn diverse universitaire en regionale ziekenhuizen. Ook verzekeraar Hamburg-Mannheimer liet zijn archief door Input For You digitaliseren. De omzet van Input For You bedraagt momenteel drie miljoen euro. Het bedrijf verwacht op korte termijn te kunnen groeien tot vijf à tien miljoen.

Dries Van Damme

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content