Dimension Data en HPE werken samen rond hybride IT

© Getty Images/iStockphoto
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Dimension Data en Hewlett Packard Enterprise (HPE) halen de banden nauwer aan en gaan actiever samenwerken rond voornamelijk ‘hybrid IT’.

Nu Hewlett Packard Enterprise (HPE) afgesplitst is van HP Inc, verandert ook de positionering in het zakelijke ICT-landschap. Het is in het licht daarvan dat we de aankondiging moeten zien dat Dimension Data in ons land nauwer gaat samenwerken met HPE. Zeker nu ook de dienstenafdeling van het ‘oude’ HP samengegaan is met het vroegere CSC onder de nieuwe merknaam DXC Technology, is er voor het nieuwe HPE veel meer mogelijk met integratiepartners.

“Binnen nu en drie jaar moet HPE een van onze belangrijkste partners worden in België”, stelt Pierre Dumont, managing director bij Dimension Data België. “We werkten al samen rond Aruba (de door HPE overgenomen aanbieder van wired & wireless networking apparatuur, nvdr.), maar willen dat nu verder uitbreiden naar allesomvattende oplossingen. Waarom we dat doen? Omdat we merken dat er duidelijk een nood bestaat aan meerdere vendors, en dat moeten we als integrator zeker aanbieden”, vertelt Dumont, die duidelijk maakt dat hij een Platinum-partnership ambieert. Dat moet HPE als partner op hetzelfde schavotje zetten als Cisco en Dell EMC.

“We zien ook een duidelijke complementariteit”, vult Raf Peeters, country director BeLux bij HPE aan. “Samen kunnen we markten bereiken die we individueel niet aan kunnen. Networking staat binnen HPE voor zowat 15% van alle inkomsten. Maar er zijn ook raakvlakken mogelijk in de overige 85% van onze totale business”, aldus Peeters.

Zelfde strategische lijn

Het partnership is ook ingegeven door strategische lijn die beide bedrijven hanteren: die van hybrid IT rond zowel networking als storage en services. “Ja, de cloud is populair maar bijna niemand kan of wil onmiddellijk zomaar alles in de cloud stoppen. Je dreigt al snel in een scenario met een dubbel kostenmodel terecht te komen – capex én opex – en dus kan een overstap naar de cloud dikwijls niet supersnel gebeuren”, zegt Dumont.

“We vertrekken uiteraard eerst vanuit de technologie, maar een tweede belangrijk punt is dat HPE een consumption based model zal toelaten. Met HPE kunnen we pay for use aanbieden voor infrastructuur en dat is iets wat niémand anders heeft”, weet Dumont.

“We zetten met HPE heel hard in op het infrastructuurluik. Dat is ook waar de discussie met klanten over gaat: hoe kunnen we zorgen dat infrastructuur inkomsten helpt genereren”, voegt Peeters daar aan toe. HPE werkt bijvoorbeeld achter de schermen verder door aan AI en netwerkinfrastructuur. De acquisitie van Nimble bijvoorbeeld levert daar wat bouwstenen voor aan. “Met HPE zijn we uiteindelijk bezig met het in de markt zetten van autonome IT”, vat Peeters het samen.

Supercomputing in opmars

Zowel Dimension Data als HPE zien een duidelijke opmars van supercomputing (HPC). “HPC is niet alleen meer voor universiteiten weggelegd: we zien supercomputing nu echt overal opduiken. De vraag naar ruwe computerkracht neemt overal toe”, zegt Raf Peeters. Het ‘The Machine’ project kadert in die evolutie en toont de toekomstvisie van HPE rond computing. Het product is klaar, maar nog niet in de markt gezet. “Vergelijk het met Formule 1 en denk vooral aan het doorstromen van technologie naar onze andere producten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content