24 JUNI HP SCHRAPT OPNIEUW JOBS IN BELGIË

HP gaat nog eens 300 jobs schrappen in ons land tegen het einde van het fiscale jaar 2015. De voorbije twee jaar heeft HP al meer dan 10 procent (of 265 banen) van zijn Belgische werknemersbestand weggeknipt.

http://datane.ws/1kW2Bca

25 JUNI MATERIALISE TREKT NAAR NASDAQ

Het Leuvense bedrijf Materialise, gespecialiseerd in 3D-printing, wil met zijn beursgang op de New Yorkse technologie-index Nasdaq 96 miljoen dollar (70 miljoen euro) ophalen.

http://datane.ws/1A7jLXu

25 JUNI FUSIE NEXTEL, NEWTEL, SIECOM EN SECURIPOINT

Het fusiebedrijf zal de diverse merken en oplossingen blijven verdelen, maar zoekt schaalvoordeel én een aanspreekpunt voor de klant. De fusie wordt vanaf 1 januari 2015 van kracht.

http://datane.ws/1ympc2a

26 JUNI CEGEKA DOET DUITSE EN ITALIAANSE OVERNAME

Cegeka legt 24 miljoen euro op tafel voor Europese overnames. De Cegeka Groep neemt het Duitse Brain Force Software GmbH en Italiaanse Brain Force S.P. A over. Daarmee krijgt het vestigingen in zes landen.

http://datane.ws/1lOvLEW

2 JULI BOL.COM BEGINT TWEEDEHANDSACTIVITEITEN IN BELGIË

Voortaan kan je bij Bol.com ook zelf tweedehandsartikelen verkopen. De site fungeert als het platform tussen koper en verkoper. Bol.com telt naar eigen zeggen meer dan 500.000 actieve klanten in België.

http://datane.ws/1kW4dTa

4 JULI NMBS BESTUDEERT INTERNET OP DE TREIN

Het zal nog niet voor morgen zijn, maar de NMBS denkt ernstig na over hoe het best internet kan aanbieden op zijn treinen. Spoorwegbaas Jo Cornu onderzoekt of het bedrijf beter voor wifi dan wel versterkte 4G-dekking kiest.

http://datane.ws/1kW4HbZ

8 JULI CLOUD-VIDEORECORDER BHAALU WINT RECHTSZAAK

Right Brain Interface wint de rechtszaak die TV-Vlaanderen had aangespannen. De uitspraak geeft het Hasseltse bedrijf meteen stevige munitie in die andere rechtszaak tegen de Vlaamse tv-zenders.

http://datane.ws/1oCn8SM

10 JULI CORILUS IN DE ETALAGE

Corilus, de Belgische marktleider in it-oplossingen voor dokters, apothekers, tandartsen en andere medische beroepen, staat te koop. Het overkoepelende Arseus wil zich toeleggen op zijn hoofdactiviteit, Fagron.

http://datane.ws/1oCnqc9

11 JULI GRATIS MOBIELE OPERATOR KOMT NAAR BELGIË

De Amerikaanse start-up FreedomPop gaat binnenkort zijn gratis diensten aanbieden in België. Het bedrijf heeft daartoe een mvno-overeenkomst met Base Company om gratis voice, sms en data aan te bieden in ruil voor reclame.

http://datane.ws/Vc24GG

14 JULI IBM OPENT DATACENTER IN WOLUWE

Het oude gebouw van Telindus in Woluwe, waar ook HP en Ogone al gevestigd waren, herbergt nu een datacenter van IBM. Met een capaciteit van 1200 vierkante meter beantwoordt het datacenter aan de strengste vereisten.

http://datane.ws/Vc2f4W

14 JULI WK-FINALE ZORGT VOOR FACEBOOK- EN TWITTER-RECORDS

De WK-finale tussen Duitsland en Argentinië heeft records doen sneuvelen op sociale media: 280 miljoen Facebook-interacties tijdens de match, 618.725 tweets per minuut na het laatste fluitsignaal. Dat is het hoogste aantal ooit.

http://datane.ws/1lOxWbD

15 JULI ICT-UITGAVEN IN BENELUX BOVEN EUROPESE GEMIDDELDE

De ict-uitgaven in de Benelux-landen zullen in 2014 afklokken op ruim 49 miljard euro. De groei ligt hoger dan het Europese gemiddelde van 2,3 procent, aldus Forrester.

http://datane.ws/Vc2QUh

15 JULI GRATIS WIFI IN BRUSSEL EN ANTWERPEN

Straks kan iedereen die dat wil gratis surfen op enkele druk bezochte plekken in de Antwerpse binnenstad én op de metro in het Brussels gewest.

http://datane.ws/1B8z43z

16 JULI MASSA BELLENDE CHAUFFEURS BETRAPT

85 procent van de bestuurders vindt het onaanvaardbaar vom te telefoneren achter het stuur, en toch doen we het blijkbaar massaal. Het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid is daarom met een campagne gestart.

http://datane.ws/1ymsuT5

17 JULI CENTRUM VOOR CYBERVEILIGHEID IN DE STEIGERS

Het centrum voor cyberveiligheid komt een stap dichterbij. De regering in lopende zaken heeft het koninklijk besluit rond dat de oprichting regelt van wat het ‘Centrum Cyber Security Belgium'(CCSB) zal heten.

http://datane.ws/1ymt4jG

17 JULI GROOTSTE ONTSLAGRONDE OOIT BIJ MICROSOFT

Volgend jaar verdwijnen tot 18.000 jobs bij Microsoft – vooral bij Nokia -, als gevolg van de forse herstructurering en herpositionering door ceo Satya Nadella.

http://datane.ws/1sPIsEx

22 JULI NETFLIX KOMT IN SEPTEMBER NAAR BELGIË

Netflix gaat in september van start in België en vijf andere nieuwe landen. Daarmee zet de Amerikaanse videodienst zijn veroveringstocht in Europa door.

http://datane.ws/1kW7dPw

24 JULI FACEBOOK-AANDEEL OP HISTORISCH HOOGTEPUNT

De aandelen van Facebook zijn naar een historisch hoogtepunt gestegen, een dag nadat bleek dat Facebook betere resultaten dan verwacht had geboekt dankzij de inkomsten uit mobiele publiciteit.

http://datane.ws/1sGztV6

29 JULI DOCHTERBEDRIJF T-SYSTEMS BOUWT KILOMETERHEFFING VRACHTWAGENS

Via het dochterbedrijf Satellic heeft T-Systems het contract gewonnen voor het Belgische kilometerheffingssysteem voor vrachtwagens. De bedoeling is om de kilometerheffing voor vrachtwagens vanaf 3,5 ton in te voeren in 2016.

http://datane.ws/1uhMrfU

29 JULI QR-CODES OP ANTWERPSE BUSHOKJES

Reizigers van De Lijn zullen tegen midden september in de hele provincie Antwerpen in real-time reisinformatie kunnen opzoeken via een QR-code aan elk van de 6.000 bus- en tramhaltes.

http://datane.ws/1uhMQPt

30 JULI WEBWINKEL COOLBLUE LEVERT OP ZONDAG

Webwinkel Coolblue bezorgt nu 7 dagen op 7 pakjes. Het is meteen de eerste grote e-commerce site in België en Nederland die op elke dag van de week pakjes uitlevert.

http://datane.ws/1nI9DeZ

31 JULI SAMSUNG VOELT CHINESE CONCURRENTIE

In het afgelopen kwartaal verkocht marktleider Samsung voor het eerst sinds lang minder smartphones. De grote groeicijfers zitten vooral bij de Chinese fabrikanten met Huawei op kop.

http://datane.ws/1kWbxOR

4 AUGUSTUS BEVEILIGING ‘INTERNET OF THINGS’ RAMMELT

Er schort heel wat aan de beveiliging van het ‘Internet of Things’. Dat blijkt uit een steekproef van Fortify on Demand (HP) bij tien ‘geconnecteerde’ objecten die reeds te koop zijn.

http://datane.ws/VfnVNp

5 AUGUSTUS OPNIEUW MEER LAPTOPS DAN TABLETS VERSCHEEPT

In het tweede kwartaal werden ietwat verrassend opnieuw méér laptops dan tablets verscheept. Dat blijkt uit cijfers van Canalys. Ook in België is de trend volgens GfK merkbaar.

http://datane.ws/1onED3W

6 AUGUSTUS RUSSISCHE BENDE BEMACHTIGT 1,2 MILJARD PASWOORDEN

Een kleine, Russische bende heeft volgens een Amerikaans rapport ruim 1 miljard paswoorden gestolen. Al plaatsen experten wel vraagtekens bij het verhaal.

http://datane.ws/1pmEAe9

6 AUGUSTUS GIJZELVIRUS CRYPTOLOCKER GEKRAAKT

Beveiligingsbedrijven FireEye en Fox-IT hebben een website geopend waarlangs slachtoffers van het Cryptolocker-virus een gratis decryptiesleutel kunnen aanvragen.

http://datane.ws/1mCm8td

7 AUGUSTUS ‘APP-ECONOMIE’ GOED VOOR MILJOEN EUROPESE JOBS

De markt van de apps (applicaties) voor smartphones en tabletcomputers zal dit jaar in de Europese Unie een omzet vertegenwoordigen van ongeveer 12,4 miljard euro, oftewel 1 miljoen banen. Dat zegt het Britse marktonderzoeksbureau Vision Mobile.

http://datane.ws/1pKGh3R

11 AUGUSTUS VASCO KRIJGT MILJOENEN VOOR DIGINOTAR-HACK

De oude eigenaar van DigiNotar moet miljoenen euro’s betalen aan Vasco. Die moest het overgenomen bedrijf een jaar later al failliet verklaren na een beveiligingsschandaal.

http://datane.ws/1uFX2yF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content