Vorig jaar lanceerde de Solvay Brussels School of Economics een opleiding die specifiek gericht was op cio’s. Deze opleiding in het Engels liep van december 2011 tot februari 2012 in de vorm van 3 seminaries van 3 dagen in Brussel. Dezelfde opleiding werd begin 2012 ook gegeven in Dubai. De cyclus van Brussel werd bijgewoond door 15 personen, onder wie 4 van de universiteit van Aix-en-Provence/Marseille (die haar knowhow inzake beveiliging en risicobeheer inbracht), terwijl 26 personen de opleiding in Dubai volgden. De meeste deelnemers zetten deze opleiding voort met een Executive Master in IT Governance in de vorm van 3 gespecialiseerde modules.

De groep Belgische deelnemers bestond uit informaticadirecteurs van middelgrote en grote bedrijven, bedrijfsarchitecten en verantwoordelijken voor ontwikkeling, externe consultants, verantwoordelijken van grote ondernemingen voor telefoonapparatuur en governance- en projectverantwoordelijken van grote bedrijven.

Het succes van de opleiding Executive Program for CIO en dat van de aanvullende opleiding Executive Master in IT Governance heeft de 2 managementscholen (Solvay Brussels School en het Institut d’Administration des Entreprises IAE van Aix-Marseille) ertoe aangezet om hun gemeenschappelijke aanbod te bundelen in een cursus die in het Engels gegeven zal worden in Brussel en Aix-en-Provence. Deze nieuwe cursus zal Executive Master in IT Governance, Risk and Value heten en wordt gegeven in 12 modules van 2,5 dagen. Daarnaast zijn er 4 x 3 modules van 2,5 dagen mogelijk: Executive Program for CIO, Executive Program for CISO and Information Risk Manager, en Executive Program for Enterprise Architect and Information Value Manager. De opleiding in Dubai begint in november van dit jaar, en start in januari 2013 in Brussel.

Volgens Georges Ataya, die aan de grondslag ligt van dit initiatief, vormt deze opleiding een aanvulling op de dagopleidingen die sinds 2003 georganiseerd worden en die vorig jaar 60 deelnemers aantrokken. “We willen hiermee een rijper cliënteel bereiken met 5 tot 10 jaar ervaring.” Dankzij de Equis-certificering (Solvay is een van de weinige universiteiten die kan bogen op zo’n label), kon de cyclus aan de hand van feedback van de deelnemers worden aangepast op het vlak van inhoud en kwaliteit. En door het profiel van Georges Ataya, die zowel actief is in de academische wereld als in het bedrijfsleven, kan Solvay de theoretische benadering en praktische gevallen combineren, en een voorbeeld vormen dat voortaan gevolgd wordt door andere universiteiten.

DATANEWS WEBSITE – 15/06/2011

[MH]

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content