Grégoire Dallemagne, momenteel nog managing director van KPN Belgium en Tele2 Belgium, wordt binnenkort executive vice-president Strategy bij Belgacom. William Mosseray, die die taak voordien op zich nam, begint onmiddellijk als ceo van Telindus International.

Dallemagne, die handelsingenieur is van opleiding, begon zijn loopbaan bij Arthur Andersen in Audit and Consulting. Na een stage bij Microsoft in de VS ging hij in 2000 aan de slag bij de Tele2 Group. Hij werd al snel finance manager van Tele2 Luxembourg en stampte in 2003 met succes de Tele2-activiteiten in België uit de grond. In 2005 leidde Dallemagne de overname van Versatel Belgium en nam hij zijn huidige functie op.

William Mosseray, die sinds 2004 verantwoordelijk is voor de strategie binnen de Belgacom Groep, krijgt een operationele taak en wordt met onmiddellijke ingang ceo van Telindus International. In die nieuwe functie wordt hij verantwoordelijk voor het stroomlijnen en uitbouwen van de portefeuille van de internationale ict-activa van Telindus. In 2007 stelde Telindus International 2000 medewerkers in 12 landen te werk.

Mosseray kwam in 1993 bij Belgacom en vervulde er diverse functies, waaronder HR en Strategie. Hij maakt niet langer deel uit van het Belgacom Management Committee, maar blijft voorzitter van de Raad van Bestuur van Belgacom International Carrier Services.

Benelux

Jacques Heynen (52), ex-ceo van Egemin ECS en gewezen vice-president van de vastelijndivisie van Belgacom, staat sinds kort aan het hoofd van de Belgische afdeling van het Britse managementadviesbureau Celerant Consulting. Grote klanten zijn Inbev en KBC. Celerant is gespecialiseerd in operationele tranformatie, vooral voor grote multinationals in de financiële wereld, maar ook in transport, industrie en telecommunicatie. Met zowat 600 medewerkers haalt het een omzet van 92 miljoen euro. Jacques Heynen, die sinds vorig jaar reeds in de adviesraad van de Belgische afdeling zit, moet die businessunit nu verder uitbouwen.

Thierry Bouckaert, de abrupt opgestapte woordvoerder en communicatieverantwoordelijke van de Belgacom Group, wordt partner bij het communicatieadviesbureau akkanto. Belgacom deed destijds trouwens een beroep op de diensten van het Brusselse bureau. Bouckaert is filoloog van opleiding, was tien jaar lang journalist bij La Libre Belgique, werd vervolgens communicatieverantwoordelijke bij Mobistar en stapte een paar jaar later over naar Belgacom.

Beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert stelt nog dit jaar een nieuwe financiële directeur aan. Kris Hoornaert (44) wordt vanaf 21 april eerst group controller alvorens hij de functie van huidig cfo Anne Vleminckx (54) overneemt. Zij zal het bedrijf verlaten. Hoornaert oefende van 2000 tot 2007 een aantal financieel georiënteerde functies uit bij Inbev als controller, als directeur mergers & acquisitions en tot slot als vice-president Finance West-Europa.

Met het oog op de voorbereiding van de fusie van Dolmen Computer Applications en Real Software heeft de raad van bestuur van Dolmen twee nieuwe leden benoemd als bijkomende onafhankelijke bestuurder: Tony Mary van TM Consulting bvba en Geert Costers van Heca Consult bvba. Zij zullen het mandaat verderzetten van Frans en Piet Colruyt. Geert Costers is partner bij Lessius Corporate Finance en Tony Mary, voormalig gedelegeerd bestuurder van de VRT, liep school in de ict-sector (Belgacom, Sitel, IBM) en de consultancy (KPMG). Mary is ook lid van de redactieraad van Data News.

HP benoemde Pierre Parel tot sales director van HP Luxembourg. Parel was sales manager bij Systemat, de belangrijkste partner van HP in het groothertogdom.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content