HPE garandeert bedrijfscontinuïteit bij Charleroi Airport

De voorbije tien jaar is het aantal passagiers op Brussels South Charleroi Airport gestegen van twee tot acht miljoen. Achter de schermen ondersteunt IT-infrastructuur van HPE — en de bijhorende service — de aanhoudende groei in data en transacties.

De stijging van het aantal reizigers liet zich de voorbije jaren in Charleroi op verschillende fronten voelen. De twee passagiersterminals waar de luchthaven over beschikt, barstten zowat uit hun voegen. Ook op het vlak van IT brengt de groei van Brussels South Charleroi Airport de nodige uitdagingen met zich mee. “Acht miljoen reizigers per jaar zorgen voor grote datavolumes”, zegt Thomas Fercot, IT-directeur bij Brussels South Charleroi Airport. Om passagiers te laten inschepen en vliegtuigen tijdig en veilig te laten opstijgen, is er een IT-infrastructuur nodig die vlot gigantische datavolumes kan verwerken. “Tegelijk is bedrijfscontinuïteit heel belangrijk. Op de luchthaven is er de klok rond activiteit, elke dag van de week. De IT-systemen moeten een bijzonder hoge beschikbaarheid garanderen.”

“Voor een luchthaven is de bedrijfscontinuïteit van IT essentieel.” Thomas Fercot, IT-directeur bij Brussels South Charleroi Airport

On-premise infrastructuur

Voor de ondersteuning van die systemen sloot de luchthaven ruim tien jaar geleden een overeenkomst met HPE. Het bedrijf staat in voor de server- en opslagomgeving, en de bijhorende beveiliging. De luchthaven werkt onder meer met 3PAR StoreServ van HPE, een opslagsysteem op basis van flashgeheugen. Onlangs koos het bedrijf ook voor nieuwe servers van HPE en bouwde het twee datacenters uit. De luchthaven kiest voor zijn IT-infrastructuur heel bewust voor een on-premise verhaal. “Op het vlak van infrastructuur is de cloud voor ons geen optie”, zegt Fercot. De luchthaven beheert de twee datacenters binnen één infrastructuur. Dat vereenvoudigt de opvolging en beveiliging van alle apparatuur, wat voor het bedrijf een belangrijk criterium blijft. Sommige data bevinden zich wel in de cloud, zoals het geval is met het DMP (Data Management Platform) dat Bisnode beheert. In geval van een storing zorgt de dataoplossing HPE StoreOnce voor back-up en archivering in de cloud.

Anticiperen

“De kern van het verhaal is dat we een onderneming zijn met hoge eisen op het vlak van IT”, zegt Fercot, “met als bijkomende uitdaging dat de omgeving snel groeit.” HPE moet helpen om dat te verwezenlijken. “Het allerbelangrijkste is dat we op een 24/7 uptime kunnen rekenen”, klinkt het. “Zonder die beschikbaarheid heeft een luchthaven echt een groot probleem. Uiteraard kan het altijd gebeuren dat er een onderdeel defect raakt of dat er een storing optreedt. In onze overbelaste omgeving is de nood aan ondersteuning soms heel acuut. Een partner die snel kan schakelen, maakt dan het verschil.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content