Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Van een jonge snaak die met een vers graduaatsdiploma marketing optie talen op zak loopt, verwacht je niet meteen dat hij in de it-sector terechtkomt. Toch ging Thomas Van Eeckhout (22) bij EASI aan de slag. En over die keuze is hij nog steeds erg opgetogen: “It en verkoop zijn voor mij ondertussen onlosmakelijk met elkaar verbonden”.

Aanvankelijk was Thomas bij EASI verantwoordelijk voor de internal sales. “Toen men mij in juli contacteerde, werd er duidelijk bij verteld dat het de bedoeling was dat ik na verloop van tijd de external sales mocht gaan doen. En na ongeveer drie maand was dat ook zo.” Dat houdt in dat Thomas sindsdien veel op klantenbezoek gaat, en dat ligt hem wel. “EASI richt zich op de kmo-markt en heeft klanten in heel veel verschillende sectoren, zoals de chemie (o.a. Ineos), maar ook de distributie (bijvoorbeeld Casa). Ik hou van de uitdaging om voor elk van die sectoren toch de geschikte it-producten en oplossingen aan de man te brengen. Dat kan alleen door inzicht te krijgen in de specifieke businessprocessen van die klant.” Volgens Thomas is een doorgedreven productkennis dan ook essentieel. “Gelukkig geeft EASI mij ook ruimschoots de kans om de producten grondig te leren kennen. Enerzijds via interne opleidingen, maar ik mocht ook enkele buitenlandse trainingen meemaken.”

Focus op Lotus Notes

In januari stelde EASI hem voor om voortaan de de iSeries (vroeger AS/400) en Lotus Notes-markt voor zijn rekening te nemen. “Ik heb die uitdaging aangenomen. Voordien was ik voornamelijk verantwoordelijk voor de vernieuwing van maintenance-contracten, de verkoop van kleinere pc-onderdelen en deed ik daarnaast nog een beetje prospectie. Ondertussen heb ik al drie AS/400’s aan de man gebracht en daar ben ik best wel tevreden mee. In de onmiddellijke toekomst wil ik focussen op Lotus Notes en dan vooral de winbacks van Exchange-contracten. Daar zitten enkele grotere contracten tussen met 1.500 en 750 gebruikers, maar ook heel wat kleinere. Ja, voor Lotus Notes zien we toch echt nog groeimogelijkheden.” Ambitie om door te groeien naar een andere job, heeft Thomas niet meteen: “Ik ben voor de volle honderd procent tevreden met wat ik nu doe. Ik weet dat verkoop mij het best ligt, en de it-sector is gewoon een ontzettend interessante sector om in te werken. En EASI zelf is een jong bedrijf waar een toffe sfeer hangt. Waarom zou ik nog willen switchen?” z

Kristof Van der Stadt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content