Anubex, een Belgische specialist in oplossingen voor applicatiemodernisering, zet zijn indrukwekkende opmars voort. Vorig jaar werd een contract “met een Amerikaanse bank” ondertekend, namelijk Citibank, voor 14 landen (enkel Japan moet nog migreren), met de overstap van Natural naar Cobol/CICS, maar met behoud van het IBM-mainframe. Dit jaar werden 3 nieuwe contracten getekend: met het Nederlandse Swets (abonnementbeheer) voor de migratie van een IBM-mainframe en IDMS/Linux naar Cobol en J2EE; de voortzetting van het contract met de Stad Brussel (migratie van de hr- en boekhoudkundige applicaties die draaiden op BS/2000); en de Northeastern University Boston (migratie van gegevens van een mainframe naar Oracle/Windows). In augustus legde Anubex voor een Nederlandse ISV de laatste hand aan een migratie van VB6 naar VB.Net met zijn tools NETamorpher 2.0, terwijl de onderneming onlangs nog met de Amerikaanse bank BCSC een contract tekende voor de migratie van een applicatie op HP/UX om van een geïndiceerd sequentieel over te stappen naar een relationele BD.

Maar het belangrijkste is dat Anubex dit jaar met het Israëlische Bezeq een contract van 3 miljoen euro sloot voor de migratie van een zOS-mainframe naar een “doelplatform dat de klant nog moet bepalen”, legt Louis Heymans, gedelegeerd bestuurder van Anubex uit. Het gaat om een migratie tegen vaste prijs die tussen juni 2010 en december 2011 moet worden uitgevoerd naar Linux/Oracle of Windows/SQL Operator, en .Net of Java op klantniveau. De assessment is reeds gestart en de klant zou tegen eind dit jaar zijn doelsysteem moeten kiezen. Anubex zal instaan voor het design, de migratie, en daarna de tests voor de oplevering en de kennisoverdracht. Aantal betrokken werknemers: 10 ingenieurs in België en 5 specialisten ter plaatse. Een project dat de belangstelling van Belgacom zou moeten wekken, dat bij ons IDMS gebruikt voor zijn kopernetwerk. Het investeringsrendement wordt geschat op 2 jaar (Citibank bespaarde enkele miljoenen dollar met de Software AG-licentie alleen al). Anubex kaapte de opdracht weg voor de neus van BluePhoenix, een Israëlisch bedrijf.

Globaal genomen hoopt Anubex “binnen dit en 3 jaar zijn personeelsbestand te verdubbelen naar 30 mensen” en “de verkoop van diensten te zien evolueren naar de verkoop van tools”, terwijl zijn tools en migratieprocessen geperfectioneerd worden. Anubex wil ook op commercieel vlak proactiever te werk gaan – “zowel Citibank als Bezeq hebben ons gevonden en niet omgekeerd” – en de komende maanden “een grote Europese bank” over de streep trekken. “We zullen de vruchten plukken van onze investeringen”, besluit Heymans.

[MH]

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content