Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Vier jaar geleden verkocht hij zijn bedrijf dxADSL nog aan Scarlet. Vandaag informatiseert en automatiseert hij met DX Solutions bedrijfs- en verkoopsprocessen én is Xavier Dekeyster de drijvende kracht achter meerdere start-ups.

Een enthousiaste ontwikkelaar met een ‘entrepreneurial’ mentaliteit ? Dat moet wel start-up vonken geven. Xavier Dekeyster begon in 1994 als developer (van asp.net, C++ en C# tot php) en programmeerde een mooi portfolio bij elkaar bij onder meer Barco, InBev en NMBS. Maar het ondernemersbloed begon te stromen. “In 2007 heb ik een online webwinkel van computers opgestart maar toen die marges in elkaar stuikten, ben ik er al weer mee gestopt. Ik heb dan dxADSL opgericht”, vertelt Dekeyster.

Dat was een alternatieve adsl-operator die Belgacom trachtte het vuur aan de schenen te leggen. “Op een bepaald moment lukte dat goed. DxADSL kon via het netwerk van de NMBS 6 Mbit bieden, waar Belgacom beperkt bleef tot 4 Mbit én wij boden dubbel zoveel volume aan lagere prijzen”, herinnert Dekeyster zich nog. In 2011 werd het bedrijf verkocht aan Scarlet – oftewel Belgacom.

DX SOLUTIONS, CONSTRY EN BAUCTION

Sinds een tiental jaar vertaalt de ondernemer via DX Solutions verschillende bedrijfs- en verkoopsprocessen naar applicaties. Denk dan aan e-shops, apps, content management systemen of allerlei dashboards en registratie- of facturatiesystemen : maatwerk dus.

Via business development monden sommige van die oplossingen uit in nieuwe platformen die als aparte start-ups opereren. Een recent voorbeeld is Constry, of zoals Dekeyster het zelf verwoordt : “de bol.com van de bouwsector”, een marktplaats om bijvoorbeeld nieuwe ramen en deuren te bestellen. “Het is onze poging om de bouwsector online te brengen”, zegt Dekeyster.

Een ander platform is bAUCTION dat pas geherlanceerd werd op www.bauction.eu. “Klanten zijn in dit geval groothandelaars of bijvoorbeeld marktverkopers die op zoek zijn naar een heel specifiek aanbod aan goederen. In die sector zijn veel oplichters actief. Wij proberen met dit platform de professionele aankoper heel gericht te begeleiden”, aldus Dekeyster.

Recent zag ook CoprospectR het levenslicht, dat in de schoot van DX Solutions groeit. “Het is een concrete oplossing voor real-time monitoring van je business mét synchronisatie naar je erp- en/of crm-oplossing toe. Met deze totaaloplossing moet sales veel efficiënter kunnen werken”, zegt Dekeyster. Het doet ons wat aan Showpad denken ? “Maar Showpad gaat vooral over het delen van content zoals presentaties, terwijl onze oplossing veel breder reikt. Het product is klaar, we moeten het nu enkel nog vermarkten”, aldus Dekeyster die overigens op nog wat andere ideeën broedt. “Er valt nog zoveel te digitaliseren en te automatiseren. Ik zie nog heel veel mogelijkheden”, klinkt het.

Kristof Van der Stadt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content