Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

De Mechelse start-up Inewit, gespecialiseerd in mobiele videocommunicatie, kondigde precies een jaar geleden aan dat het op zoek was naar nog eens 5 miljoen euro. Het had in februari 2007 net 1,4 miljoen euro opgehaald bij Big Bang Ventures. Die extra 5 miljoen is er niet gekomen, maar het lijkt ceo Koen Faes niet echt te deren. Met name omdat hij een nieuwe kapitaalronde van 2 miljoen euro kan aankondigen. “We hebben intern 2 miljoen euro opgehaald, maar daarnaast zitten nu ook het managementteam en Quest for Growth mee aan boord”, meldt Faes. “We blijven mikken op de internationale investeerders, maar aangezien onze waarde snel de hoogte zal ingaan, is het op dat vlak wachten op het juiste moment.” Faes noemt 2008-2009 de “oogstjaren”. “De operatoren zijn stilaan klaar voor onze technologie, ook op netwerkvlak.”

Vorig jaar stelde Faes ook dat het bedrijf op een jaar tijd minstens 10.000 modules aan de man wilde brengen. “Daar zijn we nog niet”, erkent Faes. “Inewit is pas volop beginnen produceren in april 2007. We hebben wat langer gewacht, zodat we ons product klaar konden maken voor de nieuwste modules en protocollen die er de komende drie jaar zouden aankomen. We zitten dus op schema, maar dat schema is gewoon verschoven.”

Van hardware naar software

Inewit gebruikte het voorbije jaar niet alleen om de producten en productie volledig rond te krijgen, maar ook om het ‘product placement’-vraagstuk verder uit te werken. “‘Hoe gaan we naar de markt?’, was daar de vraag”, aldus Faes. “Wij opteren ervoor om operatoren en value added resellers (var’s) aan te spreken. We willen ook niet enkel een doos verkopen, maar een volledig servicepakket waarbij we naderhand nog nieuwe mogelijkheden en diensten kunnen aanbieden. Via de website van de provider zijn die volledig van op afstand te leveren en te installeren. Ook aan de provider of var bieden we een serverapplicatie aan, waarmee ze de toestellen bij de klanten kunnen beheren. Dat om te komen tot wat de uiteindelijke kerncompetentie zal zijn van Inewit: minder hardware en meer innovatieve software en diensten.” De belangrijkste doelstelling op de korte termijn, meent Faes, is daarom overeenkomsten afsluiten met operatoren en var’s. “Zo creëren we een installed base voor ons product waarnaar we die nieuwe diensten kunnen uitrollen.” Inewit heeft zo tests lopen bij ruim 10 operatoren wereldwijd. Onlangs sloot het bedrijf een deal met een Amerikaanse telecomdistributeur en in Europa is het bedrijf met “een grote partij” in onderhandeling.

Stefan Grommen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content