Klantentrouw en pragmatisme

"We zijn nu de organisator en ontwerper van de infrastructuur voor de klant." Jean-Paul de Cannière, gedelegeerd bestuurder van System Solutions Belgium

Integrator System Solutions wordt 25 jaar, en viert meteen ook zijn tienjarig bestaan in België. Het bedrijf blijft echter focussen op zijn – bijna – exclusieve partnerschap met HPE en de nauwe band met zijn klanten.

Na zijn oprichting in 1996 in Luxemburg specialiseerde System Solutions zich meteen in de VAX van Digital Equipment. Dat bedrijf werd al snel omgedoopt tot Compaq, vervolgens tot HP en uiteindelijk tot HPE. Ook vandaag nog blijft de integrator trouw aan zijn fabrikant, wat het bedrijf de titel van Platinum Partner oplevert, zowel in Luxemburg als in Franstalig België, met zijn eigen cloudplatformen.

Maar System Solutions blijft ook trouw aan zijn strategie van pragmatisme en geografische samenhang, met aanwezigheid in de regio Grand Est in Frankrijk, in het Groothertogdom Luxemburg en in het Franstalige deel van ons land. En het blijft bij zijn core business: infrastructuur in brede zin van het woord. Dat zijn servers, opslag, netwerken en beveiliging, naast gebruikersomgevingen (met de virtualisatie van het Veeam-clientwerkstation) en niet-zakelijke applicaties (kantoorautomatisering, messaging, samenwerkingstools). Bovendien biedt de onderneming IT-ondersteunende diensten, met de mogelijkheid om personeel naar de site van de klant te detacheren.

System Solutions bedient doorgaans middelgrote bedrijven, die enkele tientallen tot honderden pc’s tellen. “Dit is het klassieke economische weefsel in Franstalig België”, aldus Jean-Paul de Cannière, gedelegeerd bestuurder van System Solutions Belgium. Het bedrijf bedient dan ook klanten als TEC, de MIVB, Eiffage Energie Systèmes, het CHU Charleroi, Thomas & Piron en Tessares, naast bijvoorbeeld gemeenten en scholen.

Tussen standaard- en maatwerk

“Tien jaar geleden beheerden we voornamelijk on-site infrastructuren, maar intussen zijn we overgestapt op managed services (back-up op afstand, disaster recovery, file sharing, nvdr.), outsourcing en nu ook de cloud en ‘as-a-Service’-oplossingen”, zegt de Cannière. “Sinds een jaar zien we dat de overgang naar een gecentraliseerde infrastructuur een versnelling hoger is geschakeld door het coronavirus en het telewerken. Bedrijven willen immers veerkrachtiger en wendbaarder zijn en klaar staan om een mogelijke nieuwe crisis onder de best mogelijke omstandigheden het hoofd te bieden. ”

“We zijn nu de organisator en ontwerper van de infrastructuur voor de klant, elk met hun eigen benadering van de cloud, of deze nu gestandaardiseerd of meer gepersonaliseerd is”, aldus de Cannière, die aangeeft dat System Solutions een pragmatische, aangepaste aanpak biedt op mensenmaat.

In de overtuiging dat het op het vlak van infrastructuur en cloud “altijd op de zaken moet vooruitlopen”, neemt het bedrijf nu in zijn catalogus het Scality-aanbod voor object storage op (dat trouwens al geïnstalleerd is in de interne cloud van het bedrijf), naast de hypergeconvergeerde oplossing van Nutanix. Maar “zowel voor Scality als voor Nutanix is en blijft HPE onze bevoorrechte partner”, benadrukt de baas van System Solutions Belgium.

Vooruitzichten

Tegelijkertijd neemt het bedrijf enkele nieuwe pistes in overweging, met name op het gebied van containers, maar ook beveiliging (met partners als Fortinet, Aruba of Sophos). Ten slotte zou System Solutions – op langere termijn – nieuwe markten kunnen veroveren, in het bijzonder Noord-Frankrijk, of zelfs Vlaanderen. “Het bedrijf heeft altijd natuurlijke groei in de hand gewerkt (+ 8% in 2020, nvdr). We zijn dan wel System Solutions ‘Belgium’, voor een vestiging in Vlaanderen zullen we toch een lokale dochteronderneming moeten oprichten. Daarnaast is ook de Franstalige Belgische markt nog lang niet verzadigd”, vervolgt Jean-Paul de Cannière.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content