Econocom koopt Spaans Ermestel

Het Frans-Belgische it-dienstenbedrijf Econocom heeft de Spaanse virtualisatiespecialist Ermestel overgenomen.

Ermestel, gespecialiseerd in virtualisatieoplossingen, is sinds 2002 actief op de Spaanse markt. Het bedrijf, met hoofdzetel in Madrid, groeide snel en heeft nu vestigingen op het hele Spaanse grondgebied en telt zo’n 60 werknemers. Vandaag haalt de firma een omzet van 15 miljoen euro, waarvan ongeveer een miljoen in Mexico.

Voor Econocom is de overname een nieuwe versterking op de virtualisatie- en cloudmarkt. Eerder nam het in België al een belang in Centix.

KPN België sluit vdsl2-deal met Belgacom

Belgacom en KPN Group Belgium sluiten een commerciële wholesaleovereenkomst van vijf jaar voor de levering van vaste breedbanddiensten en aanverwante diensten door Belgacom aan KPN Group Belgium. Er zouden binnenkort nieuwe KPN-producten voortvloeien uit de deal, klinkt het in het persbericht. Welke dat zijn, wordt nog niet meegedeeld. Een ‘vast’ breedbandinternetaanbod lijkt evident. De vraag is nu vooral of er ook digitale televisie bijkomt.

Nog geen beursgang voor Twitter

De microblogsite Twitter denkt nog niet aan een beursgang. Topman Dick Costolo beklemtoont dat het bedrijf zijn onafhankelijkheid wil behouden. Of Twitter in de toekomst ooit aan de beurs zal noteren, sluit hij niet uit. “We zullen hierover een beslissing nemen als we de tijd rijp achten”, verklaarde hij in een interview met de Amerikaanse zender CNBC. Maar volgens Costolo is er nu geen druk. Ook een overname van Twitter sloot Costolo formeel uit. Zijn bedrijf moet onafhankelijk blijven, klonk het.

Ericsson koopt ConceptWave

De Zweedse telecomgigant Ericsson neemt ConceptWave uit het Canadese Toronto over. Eén van de klanten van ConceptWave is Belgacom. De overnameprijs is niet vrijgegeven. ConceptWave is een bedrijf dat in 2000 werd opgericht en zo’n 170 werknemers telt. Het is gespecialiseerd in netwerkondersteunende systemen. In het jargon heeft men het over oss/bss. Dat staat voor operations support systems en business support systems. Dergelijke oplossingen worden gehanteerd door telecomoperatoren. Belgacom is één van de referenties naast onder andere Colt, AT&T, Easynet en Deutsche Telekom.

Colt lijft cloudspecialist ThinkGrid in

De pan-europese telecomoperator Colt neemt de cloudspecialist ThinkGrid over. Met de overname wil Colt zijn cloudaanbod voor kmo’s verder versterken. Over de overnameprijs wordt niet gecommuniceerd. ThinkGrid stelt channelpartners in staat om zelf een cloudprovider te worden. Het doet dat door een uitgebreid aanbod van cloud-gebaseerde diensten met een kant-en-klaar beheerplatform aan te bieden. De overname van ThinkGrid moet de cloud-portfolio van Colt voor het indirecte kanaal nog versterken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content