Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Met voor het eerst meer dan 1.000 gasten was het gala van de Data News Awards for Excellence opnieuw hét hoogtepunt van het jaar voor de Belgische ict-wereld. Een jaar dat trouwens in het teken van het licht staat.

‘Light me up’ was de slogan voor dit jaar. Niet toevallig, want 2015 is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot het ‘International Year of Light and Light-Based Technologies’ ; een gelegenheid die we wel moesten aangrijpen. Met het initiatief wil de VN burgers doen beseffen dat lichttechnologie een grote invloed heeft op hun alledaags leven én op de maatschappij. Met de Data News Awards zetten wij 12 ondernemingen in de schijnwerpers die het afgelopen jaar een sterke impact hadden op het ict-ecosysteem en die het verdienen om in de spotlights te staan. Het gaat om ondernemingen die zich onderscheiden hebben op het vlak van customer support, innovatie, impact op de markt, reputatie en lokale verankering binnen het bedrijfssegment. Jullie, beste lezers, stemden via de website op jullie favoriete ondernemingen en brachten de lijst terug tot een top-3 in elke categorie, waarna een professionele jury de uiteindelijke winnaar bepaalde. De 13de award, de ICT Personality of the Year, wordt traditioneel door de redactie toegekend.

Meer info op : www.datanews.be/awards

JURY WERPT EEN LICHT OP DE GENOMINEERDEN

De jury bestaat uit de CIO of the Year, voorzitters van gebruikersgroepen en prominente figuren uit de Belgische ict-biotoop. Op 20 april vond in het Brussels Media Center de jurybijeenkomst plaats, zoals steeds met de nodige controverse ; lang niet ieder jurylid is het eens met de top-3 zoals die naar voor komt uit de voting… Dit jaar hebben we trouwens een nieuwe voorzitter : Peter Hinssen geeft de fakkel door aan Stijn Viaene.

De juryleden zijn : Stijn Viaene (juryvoorzitter, Vlerick), Bart Becks (voorzitter iMinds), Kristof Van der Stadt (hoofdredacteur Data News), Baudouin Corluy (general manager Agoria ICT), Jan Deprest (voorzitter Fedict), Jan De Schepper (voorzitter ADM), Sabine Everaet (voorzitter CIOnet, was verhinderd), Peter Hinssen (ceo Across Technology), Danielle Jacobs (voorzitter Beltug), Tony Mary (TM Consulting), Jacques Vandenbulcke (voorzitter SAI, niet aanwezig), Freddy Van den Wyngaert (voorzitter CIO Forum), Benoît Hucq (voorzitter AWT), Frank Robben (gm Kruispuntbank), Erik Cuypers (voorzitter MIT Club), Daniel Van den Hove (voorzitter CIO-Club, verhinderd), Veerle Lozie (CIO of the Year 2014) en Marc Senterre (voorzitter DSIF). De ICT Personality of the Year is verkozen uit een longlist van sterkmakers in de Belgische ict-omgeving. Het moet een Belg zijn of althans iemand die reeds geruime tijd in België woont. Uiteindelijk koos de redactie voor Jurgen Ingels. Na de verkoop van Clear2Pay ging hij niet op zijn lauweren rusten, maar richtte hij Smartfin Capital op, een fonds dat groeibedrijven in de smart- en fintech sector ondersteunt. Met deze keuze wil Data News graag de ondernemerszin in de Belgische ict-biotoop aanzwengelen.

Jurgen Ingels volgt prominente figuren op zoals Dries Buytaert (Drupal/Acquia), Eric Van Zele (Barco), Sophie Vandebroeck (Xerox), Jan Valcke (Vasco) en Jo Cornu (ex-Alcatel topman).

Kristof Van der Stadt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content