Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Met zijn eerste ‘eigen’ klant, de Stad Aalst, positioneert het jonge, Zaventemse Dileoz zich prominent als hrm-partner voor lokale overheden.

Dileoz is in 2008 opgericht door Guido Dierckx, Tim Leys en Bülent Ozden, met een focus op hr-projecten bij de overheid. Ze hebben allemaal een verleden in die sector. Dierckx was in de jaren ’90 verantwoordelijk voor informatisering bij Justitie. “Met de wissel van de wacht – vlak voor het Phenix-project – ben ik daar weggegaan.” Van daaruit belandde hij bij Siemens en nadien EDS, voor het Vlimpers-project, het succesvolle hrm-systeem bij de Vlaamse overheid. Uit die ervaring ontstond Dileoz. “De mensen die aan de basis lagen van Dileoz hadden allemaal een bepaalde manier van werken en van omgaan met klanten. Op een bepaald moment vonden we die visie niet meer helemaal terug binnen de bedrijven waarvoor wij werkten. Daarom hebben we Dileoz opgericht, zodat we meer vrijheid hadden in onze aanpak.”

Tot voor kort werkten de mensen van Dileoz in opdracht van andere leveranciers, maar met de Stad Aalst haalde de firma een eerste eigen klant binnen. Die lokale overheden zijn de belangrijkste doelgroep voor Dileoz, waarvoor het bedrijf een hr-systeem aanbiedt, een rapporteringsmodule, een oplossing voor tijdsregistratie en payrolloplossing. De twee technologiepartners van het bedrijf zijn Oracle (Peoplesoft) en Ortec (Harmony). “Onze sterkte is dat wij dat kunnen koppelen met verschillende payrollsystemen, of dat nu Acerta is, SD Worx, Cipal, Easypay, Cevi (NRB),…”

Groeipotentieel

Volgens Dierckx is die markt zo goed als onontgonnen. “De lokale overheid is een groeimarkt voor hrm. We zien dat steden en gemeenten almaar meer op zoek gaan naar echt geïntegreerde systemen, ook al kosten ze iets meer. Die interesse is enorm.” De kleine en middelgrote steden en gemeenten bespeelt Dileoz zelf, grote steden (vb. Gent, Antwerpen,…) of andere overheidsdiensten (vb. de politie, een regionale overheidsdienst,…) benadert het via partners.

Dileoz telt nu 12 mensen, vooral zelfstandigen maar ook met enkele bedienden op de payroll. “We willen tegen eind volgend jaar met ongeveer 20 mensen te zijn. Vorig jaar stond Dileoz voor een omzet van 1,1 miljoen euro, dit jaar zal dat al 1,5 miljoen euro zijn. 10 of 15 procent groei per jaar is voldoende. We moeten opletten dat we niet te snel groeien.” Al laat het bedrijf de boel niet slabakken. Dierckx en de zijnen besnuffelen momenteel ook al de zorgsector als tweede doelwit. “Ook daar is nog heel veel werk aan de winkel. In de zorgsector is HR en personeelsplanning erg belangrijk, maar nog niet voldoende ondersteund door it-tools. We zien daar nog heel wat groeipotentieel…”

Stefan Grommen

” Onze sterkte is de koppeling met verschillende payrollsystemen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content