Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Een jaar geleden verliet Els Blaton haar functie als cio van AXA Belgium om de leiding te nemen over de Belgische dochteronderneming van service provider Everis. Een groep die intussen veranderd is van referentieaandeelhouder en zich openstelt naar de privésector.

Het Spaanse Everis stelt meer dan 11.000 medewerkers tewerk en boekte in 2012-2013 een omzet van 591 miljoen euro (+5 % tegenover het voorgaande boekjaar), met een sterke aanwezigheid in Spanje, Portugal, Italië, Groot-Brittannië en België, naast Noord- en Zuid-Amerika. Het bedrijf heeft 6 grote activiteitenpijlers: consultancy (business en processen), it-strategie en -oplossingen, softwareontwikkeling, bpo (business process outsourcing), outsourcing van applicaties en systemen, en innovatie. Specifiek voor dit bedrijf zijn het niveau van deskundigheid en de nearshore-ontwikkeling, maar vooral “een cultuur die gekenmerkt wordt door een klantgerichte aanpak”, benadrukt Els Blaton. Ze weet waarover ze praat, want ze stond lange tijd aan de klantenzijde als cio van Axa, en daarvoor bij Paribas Bank Belgium/Artesia.

STRATEGIE

Everis stelt in ons land bijna 40 mensen te werk, naast meer dan 200 personeelsleden die werken voor de Belgische activiteiten van de groep. Het bedrijf boekt momenteel nog meer dan 90 % van zijn omzet bij Europese instellingen in de ruime zin, goed voor ongeveer 16 miljoen euro. Maar Els Blaton is van plan een team uit te bouwen dat de Belgische markt nog breder kan aanboren, zowel de openbare sector als privébedrijven, namelijk in de financiële sector, utilities en de industrie. “We hebben al een aantal opdrachten op korte termijn binnengehaald, maar ons doel is een team te vormen dat grotere contracten kan uitvoeren. We geven daarbij voorrang aan medewerkers die een luisterend oor hebben voor de klant en die uiterst professioneel te werk gaan. We moeten de nadruk leggen op de kwaliteit van de delivery, maar ook op de betaalbare prijzen door gebruik te maken van de middelen waarover we beschikken binnen de groep, zonder daarom de goedkoopste op de markt te zijn”, aldus nog Blaton die blij is dat ze werkt in een bijzonder dynamische omgeving. “We werken een beetje als een start-up, maar dan met de steun van een internationale groep en een gerichte expertise op het vlak van business en technieken.”

Door de aankondiging enkele weken geleden van de overname van de groep Everis door NTT Data kan het consultancybureau ook een beroep doen op een ruimere poel vaardigheden (NTT Data telt bijna 70.000 werknemers) en zijn geografische spreiding uitbreiden naar de hele wereld. “Er is weinig overlap tussen de twee bedrijven en we kunnen genieten van een maximum aan synergieën”, luidt de analyse van Blaton. Wat betreft Dimension Data, dat ook geïntegreerd is in de NTT-groep, “zullen we de mogelijkheden in dit domein onderzoeken, vooral op het vlak van cloud en infrastructuur.”

AMBITIES

Els Blaton hoopt dat Everis over 2 tot 3 jaar zijn omzet minstens kan verdubbelen, terwijl het personeel zal worden uitgebreid en de onderneming meer naamsbekendheid moet krijgen op de Belgische markt. Het bedrijf is trouwens op zoek naar verschillende profielen, voornamelijk architecten, projectmanagers en businessanalisten, zowel senior als junior. “Onze grootste uitdaging bestaat erin onze zichtbaarheid te vergroten. We pakken ook de mid-market aan, zoals grote groepen, omdat we daar dezelfde behoeften zien, ook al zijn de omvang of de oplossingen een beetje anders.

Marc Husquinet

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content